Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına yönelik fikirlerini beyan eden açıklamalarda bulundu. Narin, PCR testlerinin zorunlu olmaması gerektiğini ve okulların kapanmaması gerektiği vurgusunu yaptı.

"ÇOCUKLAR EĞİTİMİ UNUTTU, MEZUN OLACAK OLANLAR BİZİM GELECEĞİMİZ"

Kısıtlama dolayısıyla uzun bir süre ara verilen yüz yüze eğitimin devamının gelmesini ve okulların kapanmaması gerektiğini dile getiren Başkan Narin; "Dünyanın en uzun süre boyunca okulları kapalı olan ülke biziz. Dolayısıyla çocuklarımız okulu, sıraları, eğitimi ve eğitilmeyi unuttular. İnşallah bu yıl okullar tekrar kapanmaz. Kapanmaması bizim için çok önemli bir durum arz ediyor. Nesillerimiz 2 yıldır okulu unuttu ve mezun olacak çocuklar bizim geleceğimiz. Biz bu çocuklarla ileride yürüyeceğiz, hep birlikte yaşayacağız ve geleceklerini bizim sağlamamız lazım. Artık kapanmanın sözü bile edilmemesi lazım." şeklinde konuştu.

"PCR TESTLERİ ZORUNLULUĞU KALKMALI"

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması sebebiyle getirilen PCR testi zorunluluğu hakkında konuşan Narin, PCR testleri zorunluluğu kaldırılmalı bunun için Danıştay'a başvurduk diyerek sözlerine, "20 Ağustos'ta gelen genelgenin iptali konusunda Yeniden Refah Partisi olarak Danıştay'a başvurduk. Çünkü öğretmenler ve okula girecek olan veliler PCR testine zorunlu tutuluyor. Haftada 2 sefer PCR testi yapılacak olması 500 TL eder. Bu da ayda 2000 TL demek. Dolayısıyla öğretmenlerin maaşı ne kadar ki, PCR testine zorunlu tutuluyorlar, nasıl bir uygulamadır ki bu halkımıza diretiliyor. Aşıya ya da aşı yaptıranlara karşı değiliz, biz de yaptıracağız ama bunun zorunlu tutulması, öğretmenlere ve öğrencilere zorunlu olması tasvip edilecek bir durum değil. Ne öğretmenlerimizi, ne öğrencilerimizi ne de velilerimizi mağdur edelim. Eğitimin üzerindeki soru işaretlerinin uzmanlar tarafından değil, Milli Eğitim'de çalışan öğretmenler, üniversitedeki profesörler ile birlikte görüşülüp yeni bir Milli Eğitim sistemine geçilmesi şart oldu. Yeni eğitim-öğretim yılından bu PCR testleri iptal edilirse umutluyuz aksi takdirde okullarda çok büyük bir kaos ortamı ve mağduriyet oluşacaktır. Bir an önce PCR testi zorunluluğundan vazgeçilmesini devletimiz ve hükümetimizden talep ediyoruz." şeklinde devam etti.

"YAZ DÖNEMİ YAPILANLAR SERBEST İSE OKUL ZAMANI DA SERBEST OLMALI"

Yaz aylarında kaldırılan kısıtlamaların okul sürecinde de devam etmesini ve okulların bir daha hiç kapanmamasını temenni ettiğini belirten Narin, "Veliler için de çocuklar için de en güvenli yerler okullarıdır. En iyi tedbirleri camiler ve okullar alacak o yüzden bu durum vaka sayılarını etkilemez de arttırmaz da. Eğer ki turizm ayları vakalar patladıysa okul zamanı patlamayacaktır yani yaz döneminde, düğünlerde bayramlarda, turist akımında vaka sayısını arttırıp da bedelini Milli Eğitim'e ve öğrencilere yüklenecekse bunun altından kimse kalkamaz. Yaz döneminde her şey serbest ancak okul döneminde vaka sayıları patladı denmesi izah edilemez. Yazın vaka sayısı patlamıyorsa okullar ve camiler en güvenli yer olmasından dolayı bu durumun vaka artışı yapacağına inanmıyorum çünkü çocuklarımız tedbirli olacaktır. Biz bunun mücadelesini veriyoruz çocuklarımızı eğitimden uzaklaştırmayalım." Dedi.(BGC)

Editör: Haber Merkezi