Kayseri’ye yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Yüreğil Köyü’nde yaşayan vatandaşlar telefonlarının çekmemesi sorunundan dolayı sıkıntılı zamanlar yaşıyorlar. Köyde bulunan öğrenciler ise hatların çekmemesi nedeniyle derslerini dinlemek için evlerinin çatılarına çıkıyorlar. Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, “Yüreğil Köyü Kayseri’ye 25 kilometre uzaklıkta bir yerde. Bu köy benim kendi köyüm. Ben köyüme geldiğim zaman telefonun çekmediği sorununu her zaman görüyorum” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLER TEHLİKELİ BİR ŞEKİLDE ÇATILARDA DERSLERİNİ DİNLİYORLAR”

Öğrenciler ve vatandaşların işlerini yapmak için çatılara çıktığını belirten Narin, “Gördüğünüz gibi hat hiç yok telefon çekmiyor. Kimseyle iletişimiz yok bizim bu köyde. Kayseri’ye 25 kilometre uzaklıktaki bir köye neden hat yapılmıyor bunu sormak istiyorum. Buradaki öğrenciler internetin çekmemesi nedeniyle sıkıntı duruma düşüyorlar. Ben öğrencilerin mağduriyetlerini iletmiştim. Çocuklar internetin çekmesi için evlerin çatılarına çıkıyorlar. tehlikeli bir şekilde derslere girmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

“SESİMİZİ DUYSUNLAR”

Köyde hatların çekmesi için elinden geleni yapacağının altını çizen Narin, “Ben burada telefonun çekmesi için gerekli işlemleri yapacağım. Bu konuda sesimi duyan yetkililer artık sesimi duyup nu köyle ilgilenirler diye düşünüyorum. Köyümüz sanki terk edilmiş bir köy gibi. 21’inci yüzyılda bu durum Kayseri’ye yakışmıyor. Köylüler bu durumdan çok şikayetçi. Bende köyümün sorununu dile getirdim” diye konuştu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi