Dün, Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan toplantıda, Cumhur İttifakı partileri temsilcileri KESOB genel kurulunu değerlendirdi. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve bazı belediye başkanlarının hazır bulunduğu toplantı sonrası “Cumhur İttifakı olarak KESOB seçimlerinde Şeyhi Odakır ve ekibini destekliyoruz” açıklaması yapıldı. Bu gelişmeler üzerine siyasetin STK’ya yön verme tartışması başladı. YRP Kayseri İl Başkanı Önder Narin de, sert bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada Narin, “Sizler o sivil toplum kuruluşlarına başkan işaret ederseniz, O başkan seçilirse nasıl size rağmen eleştiri yapacak?” dedi.

‘PERDE ARKASINDA YAPTIKLARINIZI BU SEFER KAMERALAR ÖNÜNDE YAPMIŞ OLUYORSUNUZ’

Cumhur ittifakı temsilcilerini eleştiren YRP İl Başkanı Narin demokrasi vurgusu yaptığı açıklamasında; “Cumhur ittifakı ve paydaşları bir araya gelmiş ve KESOB seçimlerinde bir adayı destekleyeceklerini açıklamışlar. İçlerinde Belediye Başkanları ve Milletvekilleri yer almış. Açıklama yaparken de ‘yaptığımız istişareler sonucunda’ demişler ve hayırlara vesile olması temennisinde bulunmuşlar. Hayırdır beyler, İl teşkilatınıza başkan mı seçiyorsunuz ya da şirketinize müdür mü atıyorsunuz? Yetmedi mi STK seçimlerine karıştığınız, yetmedi mi aranızda ‘şu oda senin bu STK benim’ paylaşımınız. Sizler o sivil toplum kuruluşlarına başkan işaret ederseniz o başkan seçilirse nasıl size rağmen eleştiri yapacak. O topluluğun hakkını nasıl savunacak. Nerede demokrasi ve güçlü sivil toplum anlayışı. Siz bu şekilde davranmakla yıllardır alıştığınız ‘ceketimi koysam seçilir’ anlayışınızı yine tezahür ettirmiş oluyorsunuz. Perde arkasında yaptıklarınızı bu sefer kameralar önünde yapmış oluyorsunuz. Nerede sizin demokrasi anlayışınız. Nerede sizin cumhuru üstün tutan anlayışınız. O gün masada bulunanlar demokrasiye kara leke çalmıştır. ‘Biz ne yapıyoruz burada’ deyip o masadan kalkmayanların itibarı zedelenmiştir. ‘Nasıl olursa olsun da bizim olsun’ anlayışı o gün masayı teslim almıştır. Son dönemdeki neredeyse bütün STK seçimlerine müdahale eden, taraf bildiren bu kesimin bu şehrin yönetiminde söz sahibi olması, şehrin neden geride kaldığının göstergesidir. Geldiğiniz bu nokta pervasız düştüğünüz durum ise acınasıdır” ifadelerine yer verdi.

“GENEL SEÇİMDE BUNUN HESABI SORULACAK”

Bir STK’ye başkan işaret etmenin yanlış olduğunu vurgulayan YRP Kayseri İl Başkanı Narin, bu yanlışın hesabının genel seçimde sorulacağını kaydetti. Narin, “Önümüzdeki ilk seçimlerde bunların hesabı sorulacak yaptıklarınız yanınıza kâr kalmayacaktır. Başkanı sizden de olsa teşkilatı ve topluluğu size ait olmayan insanlar asıl seçimini Genel Seçimlerde yapacak bunların hesabını soracaktır. Yeniden Refah Partisi olarak kim ya da kimden olduğuna bakmadan doğruya doğru yanlışa yanlış deme alışkanlığımızı sürdürecek. Kimseye bağlı olmadığımız gibi Hakkın yanında olduğumuzu herkese göstereceğiz” açıklamasında bulundu.

İŞTE TEPKİ TOPLAYAN O FOTOĞRAFLAR;

Editör: Haber Merkezi