YRP İl Başkanı Önder Narin, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Narin, kentin bazı noktalarında trafik problemleri olduğunu ve Suriyelilerin sorun teşkil ettiğini belirterek, kitap fuarı açılışına da siyasi parti temsilcilerinin katılmamasını eleştirdi.

'YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLERKEN 'ZENGİNLEŞTİK' GİBİ BİR CEVAP ALIYORUZ'

YRP İl Başkanı Narin, yapımı tamamlanmayan yol hakkında, "Kayserimizin son yıllardaki trafik sorunu malum. Ben bunu her platformda dile getirmeye çalıştıkça, yöneticilerimi buna çözüm bulmaktan ziyade zenginleştik tarzı cevaplarla geçiştiriyorlar. Özellikle Hulusi Akar bulvarındaki Erciyes Üniversitesi'ne giden kesişme noktasındaki tünel bir türlü bitirilemedi. Bu konuda vatandaşların şikâyetlerini alıyoruz çünkü sağdan, soldan nereden gideceğiniz belli olmadığı için, araçların ne yönden gelip ne tarafa gideceği de anlaşılmadığı için aniden trafik kapanıyor, kazalara neden oluyor. Biz buranın biran evvel yetkililer tarafından bitirilip Kayseri halkının hizmetine sunulmasını bekliyoruz. Çanakkale köprüsü bitti hala bizim Hulusi Akar bulvarı bitmedi" dedi.

'VATANDAŞIMIZI KARANLIKTAN ÇIKARIP AYDINLIĞA KAVUŞTURALIM'

Sabahın erken saatlerinde ışıkların kapalı olmasının insanlara sorun teşkil ettiğini belirten Narin, "Sabah öğrenciler okul giderken yaz saati uygulamasıyla karanlık ortamda uyanıyorlar sanki gece yarısı okula gidiyor gibi bir izlenim var. Trafik ışıkları sabah sönüyor. Özelikle ricamız şu; çocuklarımızı, gençlerimizi, işe giden vatandaşlarımızı mağdur etmeden bu sorun çözülmelidir. İşe giden, okula giden karanlıkta gidiyor ve bulvardaki ışıklar sönüyor. Bunlar da kazalara sebep oluyor. En azından ana arterlerde sabah gün ışıyana kadar, trafik ışıklarının yanmasını ve işe, okuluna giden insanların mağdur olmamasını özellikle rica ediyoruz. Vatandaşımızı karanlıktan çıkarıp aydınlığa kavuşturalım" ifadelerini kullandı.

'SURİYELİLER İÇİN AYRI BİR SİTE YAPILMALI'

Kayseri'de yaşayan Suriyeli vatandaşlar için ayrı bir yer yapılması gerektiğine değinen Narin, "Suriyeliler biliyorsunuz Kayseri’de son zamanlarda en önemli gündemlerimizden birini oluşturuyor. Vatandaşlarımızdan duyduğumuz şikâyetler hat safhada. (Kentsel dönüşüm yapılarak elit bir hale getirilmeye çalışırken sanki oraya girince Suriye’ye girmiş gibi oluyoruz) diyorlar. Bu benim için acı bir durum, vatandaşlar için de öyle. Kayseri’nin en kıymetli yerlerinde iş yerleri açmışlar, vatandaşlara güvenlik sorunu oluşturuyorlar. Evet, misafir baş tacımız ancak bunların buralarda Suriye şehri gibi andırılmasına müsaade edilmemesi lazım. Kendilerinin yaşam kültürüne uygun bir site halinde yer yapılıp çözüm bulunmalıdır. İnşallah en kısa zamanda buna çözüm bulunur" şeklinde konuştu.

' KİTAP FUARI BİRÇOK KEZ YAPILMALI'

Kayseri'de 4. Kitap Fuarı açılmasına ilişkin de açıklamada bulunan Narin, "Kayseri’de bildiğiniz üzere kitap fuarı yapıldı. Biz kitap fuarını sonuna kadar destekliyoruz. Kayseri olarak bir kültür mirasının üzerinde oturuyoruz. Selçuklu döneminden gelen bir hazine, kıymetini bilmemiz lazım. Vatandaşların yaşam kalitelerini arttırmamız lazım. Bu yüzden biz bu tür etkinlikleri ve gençlerimizin kitaba yönelmesini çok önemsiyoruz. Kitap Fuarlarının yılda bir kez değil çeşitli zamanlarda daha fazla yapılmasını istiyoruz. Gelen yazarların da her kesime hitap etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kitap Fuarı açılışına hiç bir siyasi parti temsilcisinin katılmadığını gördüm. Bence bu tür etkinliklerde bir siyasi parti il başkanı veya temsilcileri katılım göstermelidir. Ama her hangi bir küçük açılış olduğunda hepimiz yarışıyoruz oraya katılıp protokolde oturalım diye. Kitap Fuarını düzenleyen büyükşehir belediye başkanına teşekkür ederken diğer siyasi parti il başkanlarına da eleştirimi sunuyorum. Biz Yeniden Refah Partisi olarak 'Doğruya doğru, eğriye eğri ' siyasetinden vazgeçmeyeceğiz. Oradaki katılan edebiyatçılar, şairler, yazarlar hepsi bize yön veren, gençlerimize yön veren insanlar. Dolayısıyla biz Kayserimizi onların karşısında temsil etmemiz gerekirken maalesef yine siyasi ayrım gözeterek hiçbir şekilde katılım yapmadık" diye konuştu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi