Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Önder Narin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi ‘LGBT’lilerin başımızın üstünde yeri var, herkesin saygı duyması gerekir’ söylemleri nedeniyle, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis’i ise, asgari ücretle ilgili olarak, ‘Ben o hususta bir şey söylemeyeceğim, düşünenler düşünsün Allah’ta yardımcıları olsun’ açıklaması nedeniyle eleştirdi.

‘’BU SÖYLEMİ GAF OLARAK NİTELİYORUZ’’

Özhaseki’nin LGBT’lilerin açıklamasına değinen Önder Narin, ‘’Sayın Mehmet Özhaseki, katıldığı bir programda ‘LGBT’lilerin başımızın üstünde yeri var, herkesin saygı duyması gerekir’ diye söylemiş. O baş benim başım değil, bizim başımız değil biz onları başımızın üstünde taşımıyoruz. Lut kavminin helak olmasına neden olduğu bir sebepten dolayı eğer baş üstündeyse, biz bunu kabullenmiyoruz. LGBT’liler bizim başımızın üstünde yeri yok dinimizce de yeri değil. Biz bu söylemini gaf olarak niteliyoruz ki, temennimiz o yönde. Çıkıp bir açıklama yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.

‘’NAVİGASYONLA MAHALLE BULAN VEKİLLERE ‘DUR’ DEME ZAMANI’’

Hülya Nergis’in katıldığı bir programda asgari ücretli çalışan vatandaşlar ile ilgili sözlerine de değinen Narin, “İkinci bir husus ise Hülya Atçı Nergis’in canlı yayında katılmış olduğu bir programda asgari ücretlilerle alay eder gibi gülerek ‘ben o hususta bir şey söylemeyeceğim, düşünenler düşünsün Allah’ta yardımcıları olsun’ diye konuşarak, yani asgari ücretliyi, işinin Allah’ a kaldığını belirterek alaycı bir tavırla gülmesi. Açıkçası benim bir vatandaş olarak gücüme, ağrıma gidiyor ve Kayseri halkı olarak inşallah sizin de ağrınıza gidiyordur. ‘Artık yeter’ deme zamanı geldiğini düşünüyorum. Kayseri’yi tanımayan, ısmarlama vekilleri, navigasyonla mahalle bulan vekilleri bu şehirde vekillik yapmasına artık ‘dur’ deme zamanın geldiğine inanmıyorum. Kayseri’yi tanımayanı, bilmeyeni ve sizleri anlamayan vekillerle yönetildiğiniz yetmiyor mu? Bizler diyoruz ki, Yeniden Refah Partisi olarak vizyoner vekillerle Kayseri’yi yeniden beraber inşa etme, yönetme zamanı geldi de geçiyor diyoruz. Bizlerde buradan sizlere inşallah Yeniden Refah Partisi’ni destekleyip bu konuda yardımcı olmanızı ve kendi geleceğinize bir yatırım yapmanızı talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘’SİLAHLI EYLEMİNİ NEREDE YAPIYORSA ORADA YATSIN’’

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın Türkiye’de gömülmesinde sakınca görmediğini ifade eden Nergis’e yanıt veren Narin, “Yine aynı milletvekili, ‘Osman Öcalan’ın Türk vatandaşı olarak Türkiye’ye gömülmesinde hiçbir sakıncası yoktur, o da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı’ diyor. Kesinlikle ben bunu kabul etmiyorum. Osman Öcalan, terörist başıdır. Nerede geberdiyse, bu ülkeye karşı nerede silahlı eylemler yapıyorsa orada yatsın. Belki ağır oldu ama biz bu şekilde tabir ediyoruz. Dolayısıyla biz artık milletvekili olan bir kişinin Kayseri’yi yöneten bir kişinin bunları yapmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. (BGC)

Editör: Haber Merkezi