Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, gündemi değerlendirdi ve dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Narin, “Genel Başkanlarından aldıkları talimat ile unuttukları Kayseri halkı ile beraber olmak isteyen bazı siyasiler maşallah hiç boş durmuyorlar. Neredeyse her gün bir dizi ziyaret içerisindeler. Peki bu ziyaretler sonrası edinilen kazanımlar nelerdir. Var mı bunla alakalı bir açıklama? Hayır yok. Bugün şu kadar ilçeye bu kadar mahalleye gittik. Gittiniz gördünüz dinlediniz. Neye çözüm buldunuz? Hangi tespitleri yaptınız? Yıllardır dile getirilen sorunlara neden çözüm bulmadınız? Cevap yok. Çünkü maksat vatandaşın sorunlarını tespit etmek ve bunlara çözüm üretmek değil. Amaç dostlar alışverişte görsün, kimse bize sahada yoksunuz demesin.

KREDİ VE FAİZ SARMALINDAKİ İŞLETMECİLERİN YÜZÜNE NASIL BAKTINIZ

Geçen sene bu sene ile aynı vaka sayılarına rağmen pandemi nedeniyle kilit vurduğunuz kafelerde yaptığınız görüşmelerde cafe ve benzer hizmet sektöründeki insanlara ne açıklama yaptınız. Kredi ve faiz sarmalındaki işletmecilerin yüzüne nasıl baktınız. Yüksek vaka sayısına rağmen cafelerde yanak yanağa nasıl poz verdiniz. Aylardır derdini anlatmaya çalışan, bakanlarla dahi görüşen ama bir sonuç alamayan Kırmızı Et Birliği Başkanına, Damızlık Birliği Başkanına hangi bahaneleri öne sürdünüz. Bitirdiğiniz hayvancılık ve tarım sektörünü hangi aldatmaca rakamlarla savundunuz. Üretici enflasyonu %40’lara vardığı halde bunu fiyatlara yansıtamayan, günden güne bankalara borçlanan, artık dayanacak gücü kalmayan sektör temsilcilerinin yüzüne nasıl baktınız.

PASTIRMA YİYEMEYEN İNSANLARIMIZA PASTIRMA KESME KURSU AÇTIĞINIZI MI ANLATTINIZ?

Küçük Mustafa Mahallesi yada Eskişehir Bağlarına gidip büyük tehlike arz eden kümelenmiş yabancı uyruklu misafirleri gördünüz mü?. Orada yaşayan şehrimiz insanının sorunlarını dinlediniz mi? Hizmette adalet anlayışından yoksun olarak şehrin bir tarafını kalkındırırken diğer tarafını görmezden geldiğinizi anlattınız mı? İl binanıza davet ettiğiniz insanlara Eski Sanayi’yi deniz yapan Şehri Derya’yı yada hızlı tren hikayesini mi anlattınız? Pastırma yiyemeyen insanlarımıza pastırma kesme kursu açtığınızı mı anlattınız? 2023 vizyonundan bahsetseniz de hâlâ alt yapı problemlerinin çözülmediğinden mi bahsettiniz? Bu kadar pahalılığa rağmen nasıl geçiniyorsunuz diye Almanların bizi kıskandığını mı söylediniz?

SUS PAYI VERDİĞİNİZ ORTAĞINIZIN SESİNİ ÇIKARMIYOR DİYE MEYDANI BOŞ SANMAYIN

Göstermelik ziyaretlerle, protokol toplantıları ile, zengin düğünleri, yandaş sanayici ziyaretleri ile bu toplumu kandıramazsınız. Geçim ve ekmek parası kaygısı ile bunları yazmayan gazeteciler var diye ya da sus payı verdiğiniz ortağınız sesini çıkarmıyor diye meydanı boş sanmayın. Artık vatandaş çaresiz ya da mecbur değil artık alternatif var Yeniden Refah var.”dedi.

Editör: Haber Merkezi