CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in TBMM kürsüsünde Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü 4-6 yaş Kur'an kursları için kullandığı ifadeler, kamuoyunda geniş yankı buldu. YRP Kayseri İl Başkanı Önder Narin, Özel'e tepki göstererek "Siyaset üslup, omurga meselesi. Biz söylemekten usandık, siz 80 yıldır bu zihniyeti değiştirmemekten usanmadınız. Meclis kürsüsünden 4-5 yaşındaki çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretmenin 'gericilik' olduğunu söylüyor, ama ne hikmetse bu çocuklar nasıl bir 'gericilik'le karşı karşıya, bunu açıklamıyor" diye konuştu.

“5-6 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARA GEYİĞİN ÜSTÜNDEKİ NOEL BABA'YI ÖĞRETMEK İLERİCİLİK Mİ OLUYOR?”

Narin, konuyla ilgili konuşmasına şöyle devam etti: "Mademki bu yaştaki çocukların Kur'an öğrenmesi sizi bu kadar rahatsız ediyor ve 'gericilik' olarak görüyorsunuz, 5-6 yaşındaki çocuklara geyiğin üstündeki Noel Baba'yı öğretmek ilericilik mi oluyor? İlkokul çağındaki çocukları şeytan kıyafetleriyle müsamerede oynatırken ilericilik mi olmuş oluyor? Siz bu zihniyeti değiştirmediğiniz müddetçe, bu millet 80 değil 180 yıl da geçse size oy vermeyecek ve sizi iktidara getirmeyecektir."dedi.

"TİYATRO İÇERİSİNDELER"

Narin, Özgür Özel'in açıklamalarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemleriyle ters düştüğünü ifade ederek, "Sizin yaptığınız zaten Genel Başkanınızın açıklamasına tezat oluşturuyor. Genel Başkanınız Sayın Kılıçdaroğlu'nun son günlerde 'helalleşme' adı altında ılımlı siyaset yapıp mütedeyyin kesimin oyunu almak için tiyatro içerisine girdiği ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZ CHP'YE ALDANIP DA YAĞMURDAN KAÇARKEN DOLUYA TUTULMAYARAK SİZE OY VERMEYECEKTİR”

Narin, "Halen 28 Şubat zihniyetinde devam eden bu zihniyet hiçbir zaman bu ülkede iktidar olamayacaktır. Milletimiz CHP'ye aldanıp da yağmurdan kaçarken doluya tutulmayarak size oy vermeyecektir. Yeniden Refah Partisi olarak iktidara geldiğimiz zaman ayrıştırmayacağız. İnsanı insan gören zihniyetle iktidara gelip bu ülkeyi sizin gibi zihniyetlerden kurtaracağız" diye konuşarak sözlerini noktaladı. (BGC)

Editör: Haber Merkezi