Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, AKP Milletvekili Adayı Mehmet Özhseki’nin seçim ortamını gerdiğini öne sürdü. Özhaseki’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik söylemlerini de eleştiren Mustafa Ayan “Cevap verdiğin Sayın Genel Başkanımın muhatabı değilsin, senin haddin de değil. Onunla ilgili konuşacak kapasiten de yok” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, genel seçime on gün kala düzenlediği basın toplantısıyla, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
Seçim çalışmalarının eşit şartlar altında yürütülmediğini vurgulayan Mustafa Ayan, AKP’nin devlet imkânlarını kullandığını vurguladı ve şöyle konuştu:

"Devlet imkânlarına karşı mücadele edilen bir seçim ortamı yaşıyoruz. Devletin bütün imkânlarını önce AKP’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sonra da kendi partileri gözü kapalı ve fütursuzca kullanıyor. Karşımızda demokrasi adına yönetim imkânlarını kullanan ama demokrasiyi katleden bir anlayışla mücadele eden bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Yakınmıyoruz, üzülmüyoruz, geri adım atmıyoruz. İnancımız, direncimiz, cebimizdeki üç kuruş helal paramızla sonuna kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Halkımıza, Kayserili hemşerilerimize doğruları anlatmaya kapı kapı dolaşarak, el sıkarak, yanaklarını okşayarak doğruları anlatmaya devam edeceğiz."


AKP Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki’nin seçim ortamını gerdiğini de vurgulayan Ayan, “Stadyum senin babanın malı mı?” diye seslendiği Özhaseki’yi sert sözlerle eleştrdi.

"Ortalığı germeye çalışan bir Mehmet Özhasekimiz var"
"Kayseri’de kavgasız gürültüsüz güzel bir seçim ortamı var. Ancak ortalığı germeye çalışan bir Mehmet Özhasekimiz var. Allah aşkına sus artık! Kayseri’yi fazla germe. Kavgasız gürültüsüz demokrasi bayramımızı yaşayalım. Kaldı ki cevap verdiğin sayın genel başkanımın muhatabı değilsin, senin haddin de değil. Onunla ilgili konuşacak kapasiten de yok. Önce dava edilmiş, itham edilmiş meselelerden kendini bir kurtar, şahsını itham eden bir söylem yok. Sana kimse hırsız demiyor. Sana kimse yolsuzluk yaptın demiyor. Belediye de yolsuzluk var deniyor. Belediye başkanıysanız ki değilsiniz şu anda; bunların üzerine gitmeniz sizin göreviniz olmalı. Şimdi sayın genel başkanımla ilgili olur olmaz şeyler söylüyorsun. Kitap bastıracakmış, genel başkan söz vermişte parasını vermemiş. Genel başkanım diyor ki ‘ben bir kitap bastırmaya söz vermedim’. Bana ‘muhatap bile alma’ diyor ama ben dayanamıyorum. Şimdi de sana demezler mi ‘bu adama kaç para verdin de konuşturuyorsun’ diye? Mahvettiğin, yok ettiğin, hapishaneye sürüklediğin, parasız pulsuz ortaya attığın bir çalışanını sahiplenmiyorsun. Ondan sonra da parayı verip konuşturuyorsun. Sonra da diyorsun ki Kemal Kılıçdaroğlu, kıvırıyor. Kemal Kılıçdaroğlu kıvırmaz, dimdik bir adamdır. Projeleri ile AKP’liler gibi Tayyip Erdoğan’ı başkan yapmaya çalışan bir zihniyetle ve anlayışla değil, projeleri ile halkına nasıl faydası olacak, Türkiye Cumhuriyet’ini nasıl ileri götürecek, onun uğraşı içerisinde. Siz Tayyip Erdoğan’ı başkan yapmaya çalışırken, CHP ‘halkın refahını nasıl daha ileri götürürüm’ onun mücadelesi içinde. Koyduğumuz projeler, adaylarımız ve çalışmalarımız da bunun ispatı. Onun için haddini bil!"


"O stadyum senin babanın malı mı?"
"Basın toplantısı yapıyorsun stadyumda, o ışıklar yanıyor. Maç yok bari tabelaya da adını yazdırsaydın Mehmet Özhaseki 1, Kayserispor 0 diye… Işıklar yanarken orada kaç bin liralık elektrik harcandığını biliyor musun Mehmet Özhaseki? O stadyum senin babanın malı mı? Belediye otobüslerini, meydanları kullanıyorsunuz sorgusuz sualsiz. Kaç para veriyorsun o belediye otobüslerine? Senin bir televizyon programı için yaptığın açık oturumda ne kadar elektrik harcandı. Tepeden tırnağa israfsınız. Sarayınız bir israf, diyabet işleri başkanına gönderdiğiniz Mercedes bir israf. Bütün bunların önüne geçecek aslan gibi bir Kemal Kılıçdaroğlu, güçlü, inançlı, diri, dirençli bir CHP geliyor. AKP tepetaklak gidiyor, Kayseri’de de ummadıkları bir tokat yiyecekler. Ben bunu hissediyorum."


HABER:ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi