Türkiye’de son günlerde tartışmaya neden olan mülteci konusunda geçtiğimiz gün bir TV Kanalında çarpıcı açıklamalarda bulunan Ak Parti Genel başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, mültecilerin gönderilmesi gibi bir durum söz konusu olmadığını dile getirmişti. Mülteciler bazı şehirlerde sanayiyi ayakta tuttuğunu söyleyen Özhaseki şöyle konuştu: Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüzbinlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar.

Kayseri sanayisinde de öyle. İşçi bulamıyorlar, bu adamlar çalışıyor. Asayiş yönünden de öyle. Bizim aramızdaki oranlara bakıldığı zaman bizi geçen bir asayişsizlik yok. Her toplumun içerisinde iyisi de olur, kötüsü de olur. Gelenler içerisinde mutlaka olumsuz insanlar da vardır. Bunların sayı olarak suç işleme oranı bizden çok yüksek değil. Şu ana kadar da herhangi bir sıkıntı doğmadı. Bu insanların ekonomimize de katkıları var. İçlerinde okumu tahsilli olanlar da var.”diye konuşmuştu.

Özhaseki’nin bu açıklamasına muhalefet partilerinden sert yanıtlar geldi. Bir diğer yanıt ise Bağımsız İstanbul Milletvekili ve Ayyıldız Hareketi lideri Ümit Özdağ’dan geldi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye gelen Özdağ, mülteci konusunda Kayseri Yerel Haber Genel Yayın Yönetmeni Ali Türkaslan’a özel açıklamalarda bulundu. Özdağ, “ Afgan göçmenler içerisinde Türkiye’ye siyasi amaçlı girenler, sızanlar olduğu gibi sadece ekonomik amaçlı gelenlerde var. İkisini birbirinden ayırmamız lazım. Ama hepsini kendi ülkelerine geri yollamamız gerekiyor.

"ÖZHASEKİ ASLINDA SÖMÜRÜ DÜZENİNE TEŞVİK EDİYOR. BİZ SURİYELİLER’İN SÖMÜRÜLMESİNİ DEĞİL, VATANLARINA DÖNMESİNİ İSTİYORUZ"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin Suriyeli çıkışına da yanıt veren Ümit Özdağ, “Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, bu utanç verici açıklamasıyla aslında sömürü düzenine teşvik ediyor. Biz Suriyeliler’in sömürülmesini değil, vatanlarına dönmesini istiyoruz! Bugün Suriyeliler fabrikalarda asgari ücretin altında çalıştırılıyorlar. Birkaç tane AKP’li patron zengin olacak diye. Bu arada Türkler işsiz kalıyor. Özhaseki doğru söylemiyor. Türkler iş aramıyor değiller. Milyonlarca işsiz var. Ama bu milyonlarca işsizde doğru düzgün insanca maaşla çalışmak istiyor. Onun için Özhaseki’nin söylediğinin iner tutar tarafı yoktur. Zaten Özhaseki’nin de iner tutar tarafı yok bence.”dedi.

"KAYSERİLİ VATANDAŞLARIN GIRTLAĞINA KADAR GELMİŞ"

Kayserililerin mültecilere bakış açısını da açıklayan Özdağ, “Kayserili vatandaşların gırtlağına kadar gelmiş. Canları çok sıkkın, çok kızgın. Kayseri’den de bir tane kişi ile karşılaştık aman Suriyeliler’den de sorun olmaz diyen. Ama bu kişi dışında hangi partiye destek verirse versin bütün Kayserililer Suriyelilerin vatanlarına geri dönmesini istiyorlar. Kayseri’de nüfusun neredeyse yüzde onuna yaklaşan Suriyeli var. 160 bine çıktı! Anadolu’nun göbeğinde, bin senedir işgal edilmemiş bir Türk kentinden bahsediyoruz. Şimdi Suriyeli işgali altına giriyor. Suriyeliler geldiğinden belli bu şehirde hırsızlık arttı. Polisiye olaylar arttı. Bunları halktan gizlemeye çalışsalar da halk evini kimin soyduğunu biliyor kardeşim.”şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi