Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl başkanı Ümit Özer yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Kayserimiz, ilçelerimiz her geçen gün geriye gidiyor, kaybediyor. Verilen sözlerin tutulmadığı, var olan kazanımların dahi yok edildiği ilçelerimizi ve sorunları örgütümüzle gündeme taşıyacağız. İşte bolca sözlerin verildiği, ancak kaderine terk edilen ilçelerimizden biri de Akkışla! Göç veren ve nüfusu giderek azalan Akkışla’da, yıllardır zengin ortak bekleyen, verilen sözlerin tutulmasını umut eden ilçelerimizden biriydi. Ne yazık ki, AKP iktidarının beceriksiz yönetim anlayışı yüzünden yeni kazanımlar bekleyen Akkışla, elindekileri de bir bir kaybetti. Beldeleri kaybetti, belediyeleri kaybetti, köyleri kaybetti, gençleri kaybetti. Unutuldu, sorunları görmezden gelindi ve üretim gücünü de kaybetti. Kaybetmeye de devam ediyor. 2002’de nüfusu 9500’lerde olan ve şu anda da nüfusun dikkat çeken azalışla 5 bin 800’ler seviyesine düştüğü ilçede, göç gün geçtikçe daha da artıyor. İnsanlar ne yazık ki doğduğu topraklarda doyamıyor, ekonomik sıkıntılar, geçim derdi ile birlikte aileler parçalanıyor. Göç kâbusu sürüyor. Akkışla, kurumlarını da kaybediyor. Örneğin, 2004 yılında Adliyesi götürüldü.

“VATANDAŞA DESTEK VERMESİ BEKLENENLER DE, BIRAKIN DESTEĞİ SÖZLERİNDE DAHİ DURMADI”

Yalnızca Adliye mi?

Tabi ki hayır ilçe seçimden, icra müdürlüklerine, noterden, PTT Müdürlüğüne, Türk Telekom amirliğine kadar var olan kurumlar da ya kapandı, ya ilçeden taşındı, ya da küçüldü. Yatılı öğrenci yurdu kapatıldı, köylerde okullar kapandı, eğitim büyük yara aldı. Hayvancılık, tarım bitme noktasına geldi. İlçede 16 yılda % 47,9 oranında, yani 80 bin 421 dekar tarım alanı azaldı. 2004’lerde 167.860 dekar olan tarım arazisi 87.439 dekarlara düştü. Esnaflarımız da, neredeyse kentte, ilçede her sokakta, kontrolsüz, plansız şekilde açılan, bir kısım zincir marketler yüzünden işinden oldu. Destekler olmayınca, vatandaşın gücü kalmadı, dükkânlar kapandı. Vatandaşa destek vermesi beklenenler de, bırakın desteği sözlerinde dahi durmadılar.

“EN İYİ YAPTIKLARI ŞEYİ YAPTILAR; ALDATTILAR, KANDIRDILAR! “

İlçede “Helikopter pisti yapacağız, ödeneği çıktı” dediler, uçtular, şov yaptılar, ama yapmadılar. “Her mahalleye belediye otobüsü gelecek” dediler, getirmediler, ulaşımı daha da çıkmaza sürüklediler! Bitmedi, “Yüzme havuzu” dediler çıt çıkmadı! “Emniyet Müdürlüğü hizmet binası için yeri hazır, ödeneği hazır” dediler, yıllardır ses çıkmadı. Gilaburu işleme tesisi de tıpkı diğer sözler gibi sözde ve kağıt üzerinde kaldı. Sondaj kuyuları yalan oldu, kanalizasyon derelere aktı yine gerekli altyapılık adımlar atılmadı. TOKİ, soğuk hava deposu, hayvan pazarı, sanayi sözleri de ilçe semalarında uçuştu, bu sözler de tutulmadı. Hastane bilmecesi, akaryakıt istasyonu çilesi de ilçeyi sardı. Akkışla yine kaybetti. Gelinen noktada Kayseri kaybediyor, Akkışla kaybediyor. Çiftçi kaybediyor, işçi, esnaf kaybediyor, tarım, hayvancılık kaybediyor, bu tabloyu da birileri sadece izliyor. Yıllardır aynı yüzler, aynı sözler, bol bol vaatler Akkışla’nın, Kayseri’nin bu hale gelmesinin asıl sebebiler…

“ÇİFTÇİ ÜRETECEK, ÜRETTİĞİ İÇİN KAZANACAK, ÜLKEDE HER ŞEY HAKÇA PAYLAŞILACAK”

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi, umutsuzluk yok, geliyor gelmekte olan. Halkın iktidarında AKP ile kaybedilenler, yok edilenler yeniden yerine koyulacak, telafi edilecek. Yaralar sarılacak, ilçelerimiz kalkınacak. Çiftçi üretecek, ürettiği için kazanacak, ülkede her şey hakça paylaşılacak. Evet, onlar yıktı, biz yeniden inşa edeceğiz. Onlar ayrıştırdı, biz kucaklayacağız. Yapacağız, çünkü gücümüz var, inancımız var. Birlikte başaracağız. Akkışla'mızı da hak ettiği yere taşıyacağız.”dedi.

Editör: Haber Merkezi