CHP kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Cumhuriyet Meydanında bir basın açıklaması yaptı. “Hür doğduk, hür yaşarız” diyen bir milletin bağımsızlığını, ulusal egemenliğini kararlı bir şekilde ortaya koyan, tescilleyen gündür 23 Nisan. “diyen Başkan Özer şunları söyledi: “Millet egemenliğine dayalı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı tarihi gündür. Ulu önderin, “Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir” sözünün vücut bulduğu, milli iradenin temsil edildiği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığı bu önemli gün, aynı zamanda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğin teminatı olan çocuklarımıza armağan edilmiştir.

“23 NİSANLAR VE DİĞER MİLLİ BAYRAMLARIMIZ HAK ETTİĞİNCE KUTLANMALI”

Bu amaçla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bağımsızlığın yanı sıra Cumhuriyet’in, değerlerinin, kazanımlarının kimlere emanet edildiğinin de en anlamlı göstergesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyet, milli egemenlik, bağımsızlık gibi kavramların toplumun tüm kesimlerine anlatılması, geleceğe taşınması ve ulusça dayanışma duygusunun, millet olma anlayışının gelişmesi için de çok önemlidir. Tarihimizin zaferlerle, destanlarla dolu sayfalarının gelecek nesillerce anlatılması, öğretilmesi ve Cumhuriyetimizin savunucusu, bekçileri olan çocuklarımızın bu bilinçle yetişmesi için 23 Nisanlar ve diğer milli bayramlarımız hak ettiğince kutlanmalı, anlatılmalı ve yaşanmalıdır. 23 Nisan tarihi sadece bizim için değil dünya çocukları için de eşsizdir. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk tarafından bu bayram, aynı zamanda tüm dünya çocuklarına da armağan edilmiştir.

“DÜNYADAKİ İLK VE TEK ÇOCUK BAYRAMIDIR”

Bugün gelinen noktada AKP iktidarının Cumhuriyet ve değerleriyle hesaplaşan yönetim anlayışı yüzünden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi diğer milli bayramlarımız da ne yazık ki, unutturulmak istenmektedir. Hatta AKP içinde “Cumhuriyet’e reklam arası” , yine “2023'te yüz yıllık hesaplaşma olacak” diyecek kadar ileri giden, şanlı tarihimize, bu milletin değerlerine, kazanımlarına hakaret eden hadsizler de olmuştur! Ancak bilinmelidir ki, AKP zihniyetinin, dar ve kapalı alanlara hapsetmek istediği, bu yolla da unutturmak, hesaplaşmak istediği milli bayramlarımızın manası, coşkusu milletin yüreğinde, vicdanında asla dinmeyecek ve bu coşku ilelebet yaşayacak. Buradan milletimize söz veriyoruz, halkın iktidarında bizi biz yapan ve her biri destansı mücadelenin sembolü olan milli bayramlar, geçmişte olduğu gibi 7’den 70’e tüm yurtta millet-devlet el ele ve alanlarda coşku içinde kutlanacaktır. Çünkü bizler, milli bayramların milleti oluşturan bireylerin, birlik ve beraberlik duygusunu en yoğun şekilde yaşadığı günler olduğunu bilincindeyiz.

“BİZLER, ‘MİLLİ BAYRAMLARI OLMAYANLARIN, DİNİ BAYRAMLARI DA OLMAZ’ ANLAYIŞININ FARKINDAYIZ

Bizler, dünyada eşi benzeri olmayan bir kurtuluş mücadelesi sonrasında bize bu vatanı bırakan Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan kahramanlarını, her zaman olduğu gibi yine milli bayramlar vesilesiyle de hep hatırlayacağız, asla unutmayacağız ve de unutturmayacağız. Kahramanları her zaman sevgiyle, saygıyla, rahmetle ve minnetle anacağız. Bu duygu, düşüncelerle bağımsızlığı, ulusal egemenliğimizi bizlere sağlayan, miras bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları olmak üzere, bu uğurda canını feda eden tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi bir kez daha şükranla ve saygıyla anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Tek adam anlayışının değil, milletimizin egemenliği daim olsun. Coşkumuz, yüreklerimizde hep var olsun. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın tam bağımsız Türkiye…”dedi.

Editör: Haber Merkezi