Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer, ilçe ziyaretleri ile vatandaşları dinlemeye devam ettiklerini dile getirdi. Yahyalı, Akkışla, Sarız, Pınarbaşı ve son olarak da Sarıoğlan ilçe ziyaretleriyle vatandaşlarla buluştuklarını dile getiren Özer, her kesimin sıkıntı içerisinde olduğunu, ancak AKP iktidarının bu sıkıntılara, bu feryatlara kulak vermediğini kaydetti.

VATANDAŞI DEĞİL MÜLTECİLERİ DÜŞÜNEN AKP’YE VATANDAŞ CEVABI SANDIKTA VERECEK

Vatandaşların mültecileri her fırsata düşünen, kaynak aktaran, ancak kendilerine gelince sürekli bahane uyduran, sorumluluktan kaçan iktidardan yana dertli olduğunu ifade eden Özer, “Vatandaş kan ağlıyor. Geçim derdi vatandaşın belini büküyor. Bir yanda ballı maaşlarla, lüks saraylarda gününü gün edenler diğer yanda ekonomik sıkıntılar yüzünden ezilen vatandaşlar. Bu düzen böyle gitmez. Vatandaş AKP’ye sandıkta gereken cevabı verecek” şeklinde konuştu.

KADINLAR AKP’DEN ŞİKÂYETÇİ

İlçe ziyaretlerinde özellikle kadınların “Mutfakta yangın var. Geçinemiyoruz. Her şey çok pahalı ve el yakıyor” diye dert yandıklarını dile getiren Özer, “Vatandaş diyor ki, yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar, ballı maaşlar ve saraylardan artık bıktık, usandık, gelsin artık şu sandık” diye konuştu. CHP’nin Sarıoğlan ilçe ziyaretinde kadınların feryadı ise dikkat çekti.  CHP İl Başkanı Ümit Özer’e dert yanan kadınlar, vatandaşın ekonomik sıkıntılar yüzünden zor günler geçirdiğine dikkat çekerek, “Vatandaş kan ağlıyor. Bir şey alamıyor” dedi.

GURBETÇİ KADININ İSYANI: BENİM PARAM BURADA 10 KAT EDİYOR! İSTEDİĞİMİ ALIYORUM, AMA BURDA NEREYE GİTSEM ŞİKÂYET VAR! ŞİKÂYET VARSA DEĞİŞTİRİN…

Yurt dışında yaşadığını ifade eden bir kadın ise sözleriyle akıllarda soru işaretleri bıraktı. “Benim param burada 10 kat ediyor. Ben istediğimi alıyorum, ama çevremdekiler alamıyor, üzülüyorum” diyen gurbetçi kadın şu ifadeleri kullandı: Burada kimin eli kimin cebinde belli değil. Biz yurt dışındayız yıllardır. Oralarda fiyatlar hep aynı. Artsa da 10 sent artıyor. Burada ise 2-3 katı oluyor. 3 Bin TL aylık alan 3-4 çocuk okutan biri ne yapsın? Benim param kıymetli, burada 10 kat ediyor. Ben her istediğimi alabiliyorum, ama tanıdığım, çevremdeki insanlar alamıyor. 150 TL ile alışverişi çıkıyorlar. Üzülüyorum. Bunun değişmesi gerekiyor. Nereye gitsem şikâyet var. Şikâyet varsa, sandıkta gösterin. Değiştirin, bir başkası gelsin, değiştirin” diye konuştu.

ZİRAAT ODASI VE SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ’NE ZİYARET

Diğer yandan “Sarıoğlan’da Milletvekilimiz Çetin Arık, İlçe Başkanımız Süleyman Ergin, İlçe Kadın Kolları Başkanımız Özden Şahin ve partililerimizle birlikte Ziraat Odası Başkanı Sayın Kazım Güneri ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Sayın Lütfi Ünsal’ı da ziyaret ederek, sorunları konuştuk” diyen CHP İl Başkanı Ümit Özer, “Üreticilerin derdi yıllardır aynı, ülkeyi yönetenler de aynı! Hal böyle olunca yönetenlerin bu sorunları çözeceği yok. Halk güvendi, oy verdi ancak onların böyle bir derdi yok! Çünkü sorunun asıl kaynağı mevcut iktidar. Onların derdi de ballı hayatlar, lüks saraylar... Mazot, elektrik, gübre, ilaç vs fiyatları sürekli artarken, 1 litre süt 1 kilo yem dahi etmezken, bu acı tablo göz önündeyken, artan maliyetler üretmeyi mümkün kılmazken, üreten eller üretimden elini çekecek noktaya gelmişken, AKP iktidarı ne yapıyor? Her zaman yaptığını: tehlikeyi görmüyor, feryadı duymuyor, algı oyunlarıyla halkın aklıyla alay ediyor. Bu böyle gitmez. Bu gerçekleri görmeyip, ‘uçuyoruz’ diyen iktidara verilen süre doldu, kaybedilen çok zaman oldu. Umutsuzluk yok. Halkın iktidarında üreten eller üretecek, desteklenecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi