Erhan Özhan “Değerli hemşerilerim Bünyan'a bağlı Yeni Süksün mahallesinin mera alanının ve tarım arazilerinin tam ortasında doğal güzelliğinin tam merkezinde BÜYÜK BİR DOĞA KATLİAMI YAPILMAKTA. Yeni Süksün ve çevresinde mahallelerimizden toplanan çöp yığınları maalesef kurumlar eliyle belediye eliyle açık bir alanda rüzgâra sele yağmura maruz kalarak insanların ekip diktiği tarım arazilerine çok rahat ulaşabildiği taşındığı, insanların tarlalarında ekip diktikleri alanlarda, çöp ile karşı karşıya kaldığı hatta Yeni Süksün mahallemizin mezarlık alanına buradaki çöp yığınlarının rüzgârla taşındığı bir durumla karşı karşıyayız.

İnsanların doğa sevgisi adında bir naylon parçası bile bir pet şişe bile atmaması için çağrıda bulunulduğu, marketlerde bile 25 kuruşluk poşetleri gereksiz almaktan imtina ettiğimiz bu dönemde, evsel atıkların haricinde özel toplama yöntemleri ile toplanarak imha edilmesi gereken tıbbi atıkların bile düzensiz kontrolsüz bir şekilde atıldığı, çöp kamyonlarıyla bu yığınların naylonların pet şişelerin açık doğa alanlarına kontrolsüz taşınması nedeniyle oluşan bu görüntüler kesinlikle açıklanamaz kesinlikle savunulamaz.” ifadelerini kullandı.

Erhan Özhan “Başta Büyükşehir belediyesi olmak üzere bütün ilgililere çağrıda bulunuyorum. Bu alan Yeni Süksün merasında hayvanlar için içme suyu kaynaklarının bulunduğu bir bölgede, doğal güzelliğin merkezinde yer almakta. Doğamızın daha fazla bu katliama maruz kalmaması İçin yetkililerin derhal önlem alması gerekmekte. Bu çöpün bir daha buraya taşınmamak suretiyle; depolama alanları yapılarak oralara götürülmesinin çağrısında bulunuyoruz. İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Olarak bu konunun takipçisi olacağız.

Bu doğa katliamı sadece Yeni Süksün ’de yaşanmıyor Akmescit’te Bünyan’ın merkezinde bir benzeri var. Bu alanlarında dâhil olduğu depolama alanlarının acilen yapılarak doğamızın katliamdan daha fazla zarar görmesinin önüne geçmeliyiz. Biz bu noktada üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız ve konunun takipçisiyiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi