AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP'nin daima milleti kandırma yolunu tercih ettiğini ifade ederek, "Şu an 20 uçak, 50 helikopter, 5 ila 6 bin arasında insan çalışıyor, sayı değişiyor. Yüzlerce belediyemiz orada mücadele veriyor, şehitlerimiz var. 'Helikopter yok.' diye yemin ediyorlar, bu arada arkasında helikopter uçuyor." dedi.

Vali Recep Soytürk ile basına kapalı görüşen Özhaseki, daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçerek burada partililerle buluştu. AK Parti Kilis İl Başkanlığında yaptığı basın toplantısında konuşan Özhaseki, "Belediyecilikte, yerel yönetimlerde dönüm noktası 1994'tür. Öncesine baktığımızda, sağdan ve soldan gelen birçok partinin daha çok sol partilerin ideolojik takıldığı, katı ideolojik bir anlayışla hizmeti öteledikleri, asla hizmeti ve vatandaşı düşünmedikleri bir ortam vardı." diye konuştu.

1994'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da ve kendilerinin de Anadolu'nun değişik kentlerinde başkan adayı olduklarını hatırlatan Özhaseki, hizmet etmeyi, kimseyi ayırmamayı, mazeret üretmemeyi ve gece, gündüz çalışmayı hedeflediklerini dile getirdi.

"RAKİBİMİZ YOK "

Yaptıkları çalışmalarla hizmet belediyeciliğini sosyal belediyecilikle tamamladıklarını belirten Özhaseki, şunları kaydetti: "Amaç insana hizmet, onun duasını almak, rahat ettirmek ve birinci derecede gözetmemiz icap ediyor. Adeta biz kendi kendimizle yarışıyoruz. Bizler 1994'te başladığımız misyonla bugüne kadar halen yerel seçimlerde birinci olmaya devam ediyoruz. Bu dünya rekorudur, Allah'a hamdolsun rakibimiz de yok. Ana muhalefet partisinin iki stratejisi var. Genelde stratejileri şu, 'Recep Tayyip Erdoğan gitsin, ne olursa olsun'. Diğeri de algı ve yalan operasyonu.

Recep Tayyip Erdoğan gitti, ne olacak? Bir fani nihayetinde elbette gidebilir, gittiğinde ne olacak? Vatandaş sizi seviyor mu, hazırlığınız var mı, Türkiye'ye hayırlı bir iş yapacak mısınız? Hayır. Peki kimlerle yapacaksınız? İşte o zaman iş karışıyor. Bir taraflarına İYİ Parti’yi almışlar, öbür tarafta söyleyemedikleri, ayar veren bir ortakları var. Uluslararası örgütlerle bağlantısı olan bir ortakları var, PKK'nın siyasi uzantısı HDP. Biraz açığa çıkarmak istiyorlar, tepkiyi görünce geri çekiyorlar. HDP'liler Meclis'e çıkıp 'Bizden utanıyor musunuz, söylesenize ortaklığımızı, biz olmasak Ankara'yı, İstanbul'u zor alırdınız. Bizim sayemizde burada oturuyorsunuz, söyleyin hadi bakalım' diyor."dedi.

"ŞEHİT KANI ÜZERİNE SİYASET YAPANLARLA NASIL ORTAKLIK YAPARSINIZ?"

HDP ile Millet İttifakı’nın ortaklığını eleştiren Özhaseki, "Bunca şehit kanı üzerine siyaset yapanlarla nasıl ortaklık yaparsınız? HDP'lilere hangi bakanlığı vermeyi düşünüyorsunuz, Milli Savunma Bakanlığı’nı mı, İçişleri Bakanlığı’nı mı Milli Eğitim Bakanlığı’nı mı? Nereyi vermeyi düşünüyorsunuz? Ne yazık ki böyle bir insafsızlıkla karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

"ÖMRÜMDE BU KADAR YALAN SÖYLEYEN BİR GENEL BAŞKAN GÖRMEDİM"

Özhaseki, CHP'nin genelde uyguladığı iki stratejiyi belediyelerde de yürüttüğüne işaret ederek "Algı operasyonu, yalanlar. Çok net söylüyorum, ömrümde bu kadar yalan söyleyen bir genel başkan görmedim. Bütün grup toplantılarında bir, iki yalan söylüyor. En son yangınlarda bile. Şu an 20 uçak, 50 helikopter, 5 ila 6 bin arasında insan çalışıyor, sayı değişiyor. Yüzlerce belediyemiz orada mücadele veriyor, şehitlerimiz var. 'Helikopter yok.' diye yemin ediyorlar, bu arada arkasında helikopter uçuyor." değerlendirmesinde bulundu.

"ŞU ANA KADAR DA TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMADILAR"

CHP'li belediyelerin, belediye meclislerinde önünün kesildiği şeklinde kasıtlı bir algı oluşturulduğunu ve bunun gerçeği asla yansıtmadığının altını çizen Özhaseki, şunları söyledi: "İstanbul’da 2.179 karar göndermişler Meclis'e. Meclisteki AK Parti'li arkadaşlarımız, yüzde 98'ini kabul etmiş. Yüzde 2'si de ya evrakları düzgün getirmemişlerdir ya da yeşil alanları talan ettiklerinden reddetmişler. Yapmasınlar mı, nerde önünüzü kesiyorlar, söyleyin. Lütfen yalanı bırakın artık, borçlanma istiyorlar. 25 yıl boyunca bizim misyonlarımıza sahip olan arkadaşlarımızın İstanbul'daki toplam belediyelerdeki borç miktarı 23 milyar lira. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıl boyunca aldıkları borçlanma miktarı 19,5 milyar lira. 'Seçim öncesi çalışanlara saygı duyacağız' dediler ama İstanbul'da 12 bin kişiye işten attılar.

Birçok şehirde CHP'li belediyeler sözleşmeli personeller kendi halinde çalışan mühendis, mimarın işine son verdi ve binlerce emekçiyi, çalışanı kapının dışına koydular. Diyeceksiniz ki, 'sizde belki kendi döneminizde çok adam aldınız, o yüzden de personel giderleri kaldırılamaz boyuttaydı, o yüzde işten attılar, ne yapsınlar.' 12 bin kişiyi işten atan İstanbul'daki belediye 18 bin kişiyi işe aldı. Hem de biraz önce saydığım ortakları, dost partileriyle adam bölüştürerek, 'yüzde 25 size, 35 size 15 size' diyerek. El insaf, şu ana kadar da taş üstüne taş koymadılar."dedi.

Özhaseki ve beraberindekiler daha sonra Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan'ı makamında ziyaret etti. Burada Başkan, proje ve çalışmaları hakkında Özhaseki ve beraberindeki heyete bir sunum yaptı ve kendisinin daveti üzerine Kilis’e gelerek dışarıdan bir gözle incelemelerde bulunan alanında uzman ekibin notlarının değerlendirildi. Özhaseki sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Başkanımız özverili ve azimli çalışmalarıyla Kilis’i daha iyi bir noktaya taşımak için elinden gelen gayreti gösteriyor. Değerli Başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Kilis’te Tekke Camii ve Ulu Camii çevresinde incelemelerde bulunan Özhaseki, Tekke Camii bitişiğindeki bir ailenin ev sıkıntısına çözüm getirdikten sonra Kilis Ulu Camii’nde Kuran Kursu’na giden çocuklara oyuncak dağıttı. Özhaseki son olarak vatandaşların meslek edinmesine ve el emeği eserler üretmesine olanak sağlayacak olan Kilis Belediyesi Kuveyt Toplum Merkezi açılışına katılarak Kilis ziyaretlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi