Çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere önce Trabzon'a ve oradan da Giresun'a giden Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Partili Belediye Başkanları ve AK Parti Teşkilatları ile bir araya geldi.

Ayrıca belediyelerin çeşitli projelerini yerinde inceledi. Belediye başkanlığı dönemindeki tecrübelerini aktaran Özhaseki, "Belediye başkanlığı halkın temsil makamıdır. Halkın güvendiği, el emin sıfatını verdiği insanın oturabileceği, bir makamdır. Aynı zamanda vatandaşın da sağduyusudur. O bir okuldan gelmez onun eğitimi kolay kolay olmaz. Orada önemli olan istişaredir, konuşmaktır, bilgidir, görgüdür, bilenlerin oradaki katkılarıdır. Belediye başkanı elbette ki insan, para, zaman, mekan ve algı yönetimini iyi bilir. Ancak bütün bu disiplinleri en iyi bilenleri bir araya getirir. Onların başında organizasyonu yapan bir orkestra şefi gibidir adeta. Bunları hakkıyla yaptığı zamanda haliyle başarılı olur." ifadelerine yer verdi.

Yerel yönetimlerde de 1994 yılının bir milat olduğunu kaydeden Özhaseki, "1994'te Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul'da, bizler de Anadolu'nun değişik kentlerinde belediye başkanlığına aday olduk. Söylediğimiz tek cümle şuydu, biz hizmet edeceğiz, ideolojik takılmayacağız, kimseyi ayırmayacağız, kimsenin dinine, imanına, mezhebine, ırkına asla ve asla bakmayacağız. Mazerette üretmeyeceğiz, hizmet edeceğiz, hizmet edeceğiz, hizmet edeceğiz, böyle başlamıştık. Çok şükür bu sözümüzü tuttuk.

Son dönemde de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla da 'gönül belediyeciliği'ni inşa etmeye çalışıyoruz. 'Sizler büyük işler yapabilirsiniz, köprüler yaparsınız, parklar yaparsınız, alt geçitler, üst geçitler, bir takım tesisler ama vatandaşın gönlünü kazanamıyorsanız onlarla beraber hareket edemiyorsanız onların duasını alarak bereketi bir şekilde yola çıkamıyorsanız yaptığınızın gözümde hiçbir faydası yok diyor Cumhurbaşkanımız.'" diye konuştu.

CHP'nin algı ve yalanlar üzerine kurulu bir stratejisinin olduğunu vurgulayan Özhaseki, "CHP'nin temel stratejisinden birisi algı. Hizmet yok ama algı üzerine oynuyorlar. Yalanlar zerine kurulu da dehşet bir dünyaları var. Gerçeklik ayrı bir şey onların oluşturmaya çalıştıkları başka bir şey. Sadece geçenlerde Adana'da tek katlı bir kreşin temel atma töreninde 8-9 tane belediye başkanı suphanallah boncuğu gibi dizilmişler temel atıyorlar. Birkaç tane de heykel açılışı yaptılar ben başka bir şey duymadım. CHP'li belediyelerin şu ana kadar büyükşehirlerde daha taş üstüne taş konduğunu gören yok. Onların tüm dünyası algı üzerine kurulu. Durmadan algı operasyonu çekiyorlar. Sosyal medyada troller ordusuyla müthiş güçlüler, olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermekte maharetliler." şeklinde konuştu.

Özhaseki, bu ziyaretlerinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nu ve Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu'nu ziyaret ederek brifing aldı. Ayrıca Özhaseki Trabzon'da Meydan Bölgesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi'ni; Giresun'da ise Giresun Meydanı Cephe Sağlıklaştırma Projesi ve Giresun Kalesi Aydınlatma Projesi’ni yerinde inceledik. İnceleme esnasında vatandaşlarla sohbet etti.

Editör: Haber Merkezi