CHP’nin özellikle belediyecilik yapma gibi bir niyetinin olmadığının altını çizen Özhaseki, “Ankara ve İstanbul’da şu ana kadar taş üzerine taş koyulmadı. Temel atmama ve iş yapmama programları yapıyorlar. Bu da herhalde onların sistemi olsa gerek. Geçenler de haksızlık etmeyelim Adana’da tek katlı bir kreş inşaatına başlamaya niyetlenmişler. Subhanallah boncuğu gibi büyükşehir belediye başkanları ve milletvekilleri dizilmişler temel atıyorlar. Allah devamını getirsin diye dua ediyoruz. İnşallah güzel hizmetler yaparlar. Tabii arada bir de heykel açılışları da yapıyorlar.” diye konuştu.

“EVLATLARIMIZIN KATİLLERİNE TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEYEN MECLİSTEKİ TEMSİLCİLERİNİ NASIL ORTAK ALIRSINIZ?”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kılıçdaroğlu ile başlayan süreçte iki net stratejisinin bulunduğunu dile getiren Özhaseki, “İki stratejileri var. Birincisi Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı ve ikincisi algı operasyonu. Dertleri Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun. Ne olacak kardeşim. Gidince ne olacak. Gidince ne yapacaksınız. Bir programınız var mı? Türkiye’nin hayrına yapacak bir programınız var mı? Ortaya koyduğunuz somut bir öneriniz var mı? Hayır. Millet sizi seviyor mu? Kaç senedir muhalefettesiniz. Oyunuz artıyor mu? Hayır. Ama tek düşünceleri Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti gitsin de ne olursa olsun. Herkesle bir araya gelmeye gayret ediyorlar. Bir tarafa İyi Parti’yi alıyorlar. Bir taraftan da millete söylemekten utandıkları bir parti var. Ama millet çok iyi görüyor. PKK’nın siyasi uzantısı. Ondan destek aldıklarını da söylemiyorlar. Utanıyorlar. Hatta HDP’liler bunlara çıkışınca ‘Ankara ve İstanbul’u sayemizde aldınız. Niye utanıyorsunuz? Buraları sayemizde aldınız’ dedikleri zaman baktılar ki iş kötüye gidecek, bunlarda ‘niye olmasın, HDP diye meşru bir parti var. Yarın bir gün bakanlık versek ne olur’ gibi büyük bir ses çıkaramadılar ama mırıldanmaya başladılar. Öyle bir öfke seli kabardı ki söyleyen 2-3 kişi bile sözünü yuttu. Bir daha tekrar edemediler. 50 yıldır milletin başına bela oldular. Evlatlarımızın katili terör örgütüne lanet okuyamayan, terör örgütü diyemeyen meclisteki temsilcilerini nasıl ortak alırsınız? Bunlar Türkiye’yi bölmek istemiyorlar mı? Perişan etmek istemiyorlar mı? Bunu da silahla gerçekleştirmek için millete kan kusturmadılar mı? Evlatlarımızın katili değil mi bunlar? Evet. Bunlar nasıl ortak alırsınız, nasıl bakanlık verirsiniz? Hangi bakanlığı vereceksiniz? İçişleri mi? Milli Savunma mı? Milli Eğitim Bakanlığı mı? Nasıl ortak alırsınız?” dedi.

“DOĞRULARI SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

CHP’nin algı operasyonlarını sert bir dille eleştiren Özhaseki, şunları kaydetti: “İkinci stratejileri de algı operasyonları. Algı ne demek. Çok çirkin bir kelime. Hiçbirimiz de olmaması gerekiyor. Yalan demek, iftira demek. Var olmayanı var gibi göstermeye çalışmak. İkiyüzlülük demek. Riyakarlık demek. Son dönemlerin modası da bu. Durmadan söyledikleri şu var, ‘AK Parti önümüzü kesiyor’ diyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde şu ana kadar 2 bin 179 teklif gitmiş. Büyükşehir Belediyesi diyor ki biz bunları teklif ettik kabul edin. Bizim bunları reddetmemiz lazım değil mi? Biz güçlüyüz ya. Hayır yüzde 98’ine evet demişiz. Ne zaman önünüzü kestik. Yüzde 2 içerisinde yanlış işler var. İki cihan bir araya gelsin buna izin vermeyiz. Ama bunların trol ordusu bizimle ilgili algıyı devam ettiriyor. Seçimler gelmeden önce, ‘Ankara ve İstanbul’un hükümete mi ihtiyacı var’ dediler. Sonra da dediler ki ‘hükümet önümüzü kesiyor.’ Bakanlığa sorduk bunlara kendi beklediklerinin üzerinde kaynak aktarılmış. Her gün borçlanma istiyorlar. Recep Tayyip Erdoğan’dan itibaren 25 sene boyunca aynı misyon AK Parti olarak İstanbul’a yaptığımız borç miktarı 21 milyar, 3-5 milyarda müteahhit borç miktarı var. CHP ne kadar borçlanmış peki iki yılda 19 milyar. Sene sonuna kadar 60 milyara çıkacağını söylüyor grup başkanvekilimiz. Bunların iş görme becerisi de yok. Öz gelirleri artırma cihetinde gayretleri de yok. Bunlar işbaşına gelmeden önce ‘işçinin, emekçinin, alın terine saygısızlık etmeyeceğiz. Kimseyi işten çıkarmayacağız. Çıkaran namussuzdur, şerefsizdir’ dediler. Peki, ne oldu? İstanbul’da 12 bin kişiyi işten çıkardılar. Bunların yerine 18 bin kişi alındı. Hem de ortaklarımız dedikleri adamlarla paylaşım yaparak. Allah’a şükürler olsun AK Parti ailesi olarak başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ekipçe doğruları söylemeye devam edeceğiz. Çalışacağız gayret edeceğiz.”dedi.

“EKONOMİNİN ÇARKLARI DÖNMEYE DEVAM EDİYOR”

Pandemi dönemini başarıyla yürüten 3 ülkeden birinin de Türkiye olduğunu kaydeden Özhaseki, “Pandemi dünyanın tepesine 1,5 senedir çöktü. Herkes sağlık ordusunu seferber etmeye insanların canını korumaya odaklandı. Bu konuda dünyada başarılı üç ülke varsa birisi Türkiye’dir. İnsanımıza hizmet vermeye sağlık ordumuz devam etti. Pandemi döneminde 26 tane hastane açıldı. 1,5 yıldır cumhurbaşkanımız açılış yapmaya devam ediyor. Ekonomideki büyüme bunun göstergesi. Son çeyrekte yüzde 7 büyüyen bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Pandemi de kapanma sonucu hizmet sektöründe bir takım işletmeler zorda. Onlarla ilgili hükümetimizin aldığı kararlar ve tedbirler var. Özellikle son 1-2 aydır piyasada bir canlılık var. Ekonominin çarkları dönmeye devam ediyor.” diye konuştu.

“BELEDİYE ÇALIŞMALARI SİYASİ TARTIŞMALARIN ÖTESİNDE GİTSİN İSTİYORUZ”

Yerel yönetimlerde reform paketi çalışmalarıyla ilgili soruya Özhaseki, şu yanıtı verdi: "Çalışmalar son aşamaya geldi. Aslında bir kez görüştük ama Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımızla oturup, üzerinde son halini vereceğiz. Tabii ki kamuoyuna da açıklayacağız ondan sonra. Uzlaşı arayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'ne de, İyi Partili arkadaşlara da vereceğiz. Çünkü belediye çalışmaları siyasi tartışmaların ötesinde gitsin istiyoruz. Burada iyi bir yönetim tarzı ortaya konursa vatandaş rahat edecek. İyi bir sistem ortaya konmazsa vatandaş eziyetini çekecek. Bu nedenle her türlü siyasi çekişmenin dışında bu işi götürmek için de bir gayretimiz var."dedi.

“BİZİM İÇİN ESAS OLAN MÜLTECİLERİN YENİDEN ÜLKELERİNE GÖNDERİLMESİDİR”

Mülteciler meselesinde çok şey söylenebileceğini dile getiren Özhaseki, “Bu kompleks bir iş. Birkaç açıdan değerlendirilebilir. Ama mülteci meselesini insani açıdan değerlendirmek lazım. Hepimiz insanız. Esad diye bir zalim var. Babasından beri millete zulüm ediyor. Kendi şehirlerini bombalıyor. İnsanlar canlarını kurtarmaya çalışıyor. Kaçanların ırkına bakılmaz. Bir kısmı da Türk. Onlar geldiklerinde kapıları mı kapatacaksınız. Macaristan gibi tel örgümü çekeceksiniz. Fransa gibi mülteciye su verene ceza yazarım mı diyeceksiniz. Hangi insani duygularla böyle bir şey yapılabilir ki?Bizim için esas olan mültecilerin yeniden ülkelerine gönderilmesidir. AK Parti stratejisi de bunun üzerine kurulu. Can güvenliği sağlandıktan sonra bu insanlarda ülkelerine yavaş yavaş gidecekler. Gidene kadar bizler onların sevk ve idaresini yapmak için çalışacağız. Afganistan tarafından da gelmesinler diye elimizden geleni yapıyoruz. O sınırlar boşuna çekilmedi, müthiş bir gayret var. İnşallah orada huzur ve sükunhâkim olur da millet evlerinden çıkmaz diye dua ediyoruz” şeklinde konuştu. Özhaseki, daha sonra Çorum Belediyesince yürütülen Kadeş Barış Meydanı, engelsiz kafe, millet kıraathanesi, ÇorBis, Recep Tayyip Erdoğan Caddesi, bedesten ve yeraltı otoparkı, Dikiciler Arastası restorasyonu, Velipaşa Hanı restorasyonu ve Saat Kulesi çevresi cephe sağlıklaştırma projelerini inceledi.

Editör: Haber Merkezi