Özhaseki, ilk olarak AK Parti İl Başkanlığına geçerek, partililerle bir araya geldi. Parti binasında konuşan Özhaseki kendi misyonlarına sahip olan arkadaşlarının 1994'de iş başına geldiğini ifade etti ve ekledi: "İstanbul'da Cumhurbaşkanımız, Kayseri'de ben, bir çok ilde de arkadaşlarımız geldiğimiz o günkü süreçte hep çıktık şunu söyledik. Biz hizmet edeceğiz. Asla kamplaşmanın bir parçası olmayacağız. Hizmet ettiğimiz insanlar Alevi'ydi, Sünni'ydi Türk'tü, Kürt'tü asla demeyeceğiz. Çünkü bunlar bizim takdirimizde olan şeyler değil, Allah'ın takdirinden olan şeylerdir. Allah'ın takdir ettiği bir işten dolayı da kimse gurur sahibi olamaz. Böyle olunca biz insanlara hizmetkar olacağız, mazeret üretmeyeceğiz dedik, elimizde ne varsa en iyisini yapmaya çalışacağız. Emin olun böyle işe başladık" dedi.

“KENDİ ŞEHRİMDE BİLE KURTARILMIŞ MAHALLELER VARDI”

1994 öncesinde ideolojik kamplaşmış bir belediye anlayışı olduğuna değinen Özhaseki, "Genellikle soldan gelenler kafalarındaki sapkın düzene gidebilmek için Rusya, Çin ve Arnavutluk gibi bir ülke olabilmesi için bu ülkenin ellerindeki imkanları kullanırlar. Sınıf mücadelesi diyerek anarşiyi hortlatırlar. Kendi şehrimde bile kurtarılmış mahalleler vardı. Üstelik sadece o anarşistlerin değil mafyanın da işgali vardı. Bir tarafta sol bir tarafta sağ mafya vardı.Bunları hep yaşadık" ifadelerini kullandı.

“TARİHE KAYIT DÜŞMÜŞ, KİTAPLARA GEÇMİŞ, KONU OLMUŞ HIRSIZLIKLARA BAKIN HEPSİNİN ALTINDA CHP VARDIR”

Belediyecilik tarihine iz vuran hırsızlıkların çoğunun altında CHP olduğunu söyleyen Özhaseki, "Tescilli, iftiraları söylemiyorum. İftiralar havada uçuşuyordu. Onlarla ilgimiz yok. Ama tarihe kayıt düşmüş, kitaplara geçmiş, konu olmuş hırsızlıklara bakın hepsinin altında CHP vardır. Böyle bir dönemde biz işbaşına geldik. Şehirlerimizde hizmet ettik, elimizden geleni yaptık. Millet sevdi ve destekledi. İkinci seçim geldiğinde yine millet bize oy verdi" dedi.

"BELEDİYELER ZOR VE İMTİHAN YERLERİ"

Belediyelerde elde bir avuç bütçe olduğunu ifade eden Özhaseki, "Bütçenin ağzını sımsıkı tutacaksınız. Namusunuzdan aziz bileceksiniz. Biz inançlı insanlarız. Buna yürekten iman ettik. O yüzden de o bütçeyi sımsıkı tuttuk, canımızdan, malımızdan aziz bildik, hizmet ettik. Millette bunu sevdi. 4 yerel seçime girdik. Hepsinin galibi biziz. En çok oyu da son seçimlerde aldık. Bizden başka hizmet edecek kimsede yok" diye konuştu.

"PANDEMİDE İMTİHANI GEÇEN ÜLKELERİN BAŞINDA TÜRKİYE VAR"

1,5 yıldır pandemi ile yatıp uyanıldığını aktaran Özhaseki, "Bu hastalığın neye mal olduğunu anladık. Gece gündüz onunla yatıp kalkıyoruz. Bu biraz kapanmayı seyahat özgürlüğünü engelledi. Bazı sektörlerde tabiî ki daralmayı getirdi. Burada en önemli şey sizin hastane altyapınızın hazır olmasıydı. İnsanlarınızın sokakta kalmamasıydı. Bu imtihanı geçen ülkelerin başında Türkiye var. Her hafta Cumhurbaşkanımız bir iki açılış yaptı. Sadece sağlık tesisi değil, 1,5 yıl içinde yüzlerce tesis açıldı. Köprüler, alt geçitler, tüneller, fabrikalar, harp sanayimizde gelişmeler oldu. Hepsini izliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

“ORAYA OYUN KURUCU OLARAK GİTTİK. ELİMİZİ MASAYA VURDUK VE İSTEDİĞİMİZİ YAPIYORUZ”

1,5 yılda Amerika ve AB ülkelerinin, ülkemizin özellikle güney bölgesinde oluşturmak istedikleri terör devleti kurma ve başımıza bela etme fikrini onların yeni harita çizme işlerini başlarına geçirdiklerini vurgulayan Özhaseki, "Oraya oyun kurucu olarak gittik. Elimizi masaya vurduk ve istediğimizi yapıyoruz. Bu dönemde Ermenilerin Azerbaycan'da işgal ettikleri Türk İslam topraklarını ellerinden aldık ve çok şükür orada da bayrağımız dalgalanıyor. Ezanımız okunuyor" diye konuştu.

“GEMİLERİMİZ HÜR BİR ŞEKİLDE GEZİYOR"

Akdeniz'de bir çok oyun oynandığını anlatan Özhaseki, "Gemilerimiz hür bir şekilde geziyor. Karadeniz'de buluşlar yaptık. Geçen yıl bütün ülkeler gibi bunların içinde İspanya, İtalya gibi ülkeler küçülürken biz 1.7 büyüdük. Son çeyrekte de yüzde 7 gibi büyümeye imza attık." Diye konuştu.

“YILLARDIR BU ÜLKENİN MÜCADELE VERDİĞİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPANLAR VAR"

Dışarıdaki güçleri de şer güçlerini de herkesin bildiğine vurgu yapan Özhaseki, "İçimizde ne yazık ki o şer güçlerinin temsilciliğini yapanlar var. Bunlara karşı uyanık olacağız. Yıllardır bu ülkenin mücadele verdiği terör örgütlerinin sözcülüğünü yapanlar var. Amerika'nın emriyle burada onların sözcülüğünü yapanlar var. Burada Türkiye'nin iyiliğini istemeyenler var. Onlara karşı da uyanık olacağız. Biz çalışacağız gayret edeceğiz. Allah'ta bereketini ihsan edecek. İnşallah güzel günler bizim olacak." dedi. Özhaseki, parti binasında yaptığı konuşmanın ardından MuşValiliği’ni ziyaret etti. Burada Vali İlker Gündüzöz tarafından karşılanan Özhaseki, şeref defterini imzaladıktan sonra bir süre makamda görüşmelerde bulundu. Ardından Muş Belediyesine geçen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, daha sonra Porsor Ana Kadın Eğitim ve Kültür Merkezine geçerek Belediye Başkanı Feyat Asya'nın proje sunumunu dinledi.

Editör: Haber Merkezi