AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı’nın 3’üncüsüŞırnak’ta gerçekleştirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin Başkanlığı’nda Şırnak düzenlenen bölge toplantısına 22 ilden 194 belediye başkanı ve teşkilat mensupları katıldı.

Bölge Toplantısı için Şırnak’a giden Özhaseki, zılgıtlar eşliğinde alkışlarla karşılandı. Toplantı öncesi Şırnak’ta incelemelerde bulunan Özhaseki, esnaflardan alışveriş yaptı, vatandaşlarla çay eşliğinde sohbet etti. Toplantının üçüncüsünü Balıkesir ve Ordu’nun ardında Şırnak'ta düzenlediklerini ve amaçlarının 2019 seçimlerinden bu yana yapılan ve yapılamayanları değerlendirmek, ileriye doğru hedefler koyarak ilerlemek olduğunu söyleyen Özhaseki, “Biz üçüncü toplantımızı özellikle Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu'ya konu olan illerimiz için Şırnak’ta yapıyoruz. Bu toplantılardaki amacımız yaklaşık 2,5-3 yıla yaklaşan seçimden sonraki dönemi kendi içimizde değerlendirmek ve masaya yatırmak, eksiklerimiz varsa onu görmek. Ve ileriye doğru geleceğe doğru hedeflerde koyarak yeniden hızla yola koyulmak amacıyla yapıyoruz. Belediye başkanlığının bir okulu yok. Bu işi bilgi ile görgü ile istişare ile yaparız. Tecrübeler bilgiler paylaşarak herkes şehrine daha güzel işler yapar. O amaç ile bir aradayız.” dedi.

“ŞIRNAKLI KARDEŞLERİMİZ, MEHMETÇİĞİMİZİN YANINDA OLDU”

Şırnak’ta yaşanan terör olaylarında halkın devletinin yanında yer aldığını ifade eden Özhaseki, “Terör olaylarında, sağduyulu tarafta olanlar kazandı. Burada asker, polis mücadele verdi. Şırnaklı kardeşlerimiz, Mehmetçiğimizin yanında oldu. Halkın yanında olmadığı bir savaşın kazanılması mümkün değildir. O yüzden burada yaşayan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Burada yaraları sarmak için devlet elinden geleni yaptı. Teröristler yaktı, yıktı, 10 bin konutu neredeyse bir sene içinde tamamladık. Altyapısını yaptık, üstyapısının da birçok hizmetini yaptık ve daha yenilerin de yapılması için çalışmalar devam ediyor. Şırnak’ın yüzde 65’i yıkıldığı bir ortamda buraya gelip, buraya hizmet eden bir kardeşiniz olarak, aradan 5 yıl geçmiş ve çok şükür ihya edilmiş, etrafı ışıl ışıl donatılmış bir Şırnak’ı görmek, benim içinde son derece mutluluk verici bir olaydır.” ifadelerini kullandı.

“YAKIP, YIKILAN BİR ŞIRNAK’I 5 YIL GİBİ KISA BİR SÜREDE YENİDEN İNŞA VE İHYA ETTİK”

Şırnak’a gideceği belli olunca sosyal medyadan terör örgütü uzantılarının kendisine niye Şırnak’a gittiklerini sorduğunu aktaran Özhaseki, “Şırnak’a gideceğimiz belli olunca, bana sosyal medyadan terör örgütü uzantıları yazılar yazdılar. ‘Niye Şırnak’a gidiyorsunuz, orada ne işiniz var’ dediler. Bize bunu soranlar, satılık uşaklar, elinizi vicdanınıza koyun 50 kilometre ötede ta 13 bin kilometre uzaklardan gelen Coniler var. Onlara sorun ‘ne işiniz var’ diye, bize niye soruyorsunuz.

Onlar nereye gittiler de şimdiye kadar huzur, kardeşlik götürdüler. Gittikleri her yere kan, bela, gözyaşı ve sorun götürdüler. Başka da hiçbir şeyi götürmediler. Biz her yere başımız dik ve alnımız açık gideriz. Buraya kardeşlik için geldik. Biz, burada hizmet için varız. Akan gözyaşını dindirmek için varız. Onun içindir ki yakıp yıkılan bir Şırnak’ı 5 yıl gibi kısa bir sürede yeniden inşa ve ihya ettik.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi