AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, Memleket Meselesi programına konuk oldu. Gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunan Özhaseki, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çocuk katili Netanyahu'ya benzetmesine sert tepki gösterdi.

“MERAL HANIM’IN AÇIKLAMALARI AKIL VE MANTIK DIŞI BİR İŞ”

Akşener’in sözlerini tüm Türkiye’nin hayretle izleyip ayıpladığını ifade eden Özhaseki, “Meral Hanım’ın bunu bilinçli yaptığı kanaatindeyim. Bir siyasi lider olarak grup toplantısında, iktidara veya karşı siyasi partilere eleştiri getirmesi çok normalken bugün özellikle bir çıkış yaparak, hem de haddi aştığını bilerek, benzetmenin yakışıksız olduğunu farkında olarak, bir çocuk katiline, teröriste; Sayın Cumhurbaşkanımızı benzetmek akıl ve mantık dışı bir iş.” sözlerini kullandı.

“DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA CUMHURBAŞKANIMIZ LİDER KABUL EDİLİYOR”

Özhaseki, “Herkesin şunu unutmaması lazım; Sayın Cumhurbaşkanımız gerek Başbakanlığı gerekse Cumhurbaşkanlığı döneminde bütün dünyada ne kadar mazlum varsa onların sözcülüğünü yapan tek liderdir. Dünyanın dört bir yanında özellikle Müslüman toplum tarafından Cumhurbaşkanımız lider kabul ediliyor. Böyle bir dünya liderine, Netenyahu benzetmesi yapmak akıl dışıdır.” dedi.

“HDP, ONLARIN UTANÇ VESİLESİ”

İYİ Parti’nin bir sıkışmışlık içerisinde olduğunu belirten Özhaseki, “İyi Parti bir sıkışmışlık, bir daralmışlık yaşıyorlar. İçinde bulundukları ittifaklarından utanç taşıyorlar. Milliyetçi bir kökenden geldiklerini söyleyerek Türkiye sevdasıyla ortaya çıktıklarını ifade ediyorlar fakat beraber bulundukları torba içerisinde HDP'yibir türlü izah edemiyorlar. Onların sıkışmışlıkları CHP ile HDP’nin çok içli dışlı olması, bunların da aynı potada erimiş olması. O, onların utanç vesilesi.” diye konuştu.

Meral Akşener’in gündemi değiştirme çabasıyla bu benzetmeyi yaptığını söyleyen Özhaseki, “Orada yeni bir gündem var, onu örtmeyi düşünüyorlar. Bir taraftan HDP'lilere bakanlık verilmesi ciddi bir iştir, konuşulması lazım. Bir taraftan da üst düzey bir terörist öldürülmüş, onunla ilgili yorumlar yapılacağı sırada, siz çıkıp Sayın Cumhurbaşkanımızı çocuk katillerinin devletinin lideriyle eş tutuyorsunuz. Meral Hanım, inanmadığı şeyleri söylüyor, vicdanı rahat değildir.” şeklinde konuştu.

“HELALLEŞMEKTEN BAHSEDEN MERAL HANIM, SON 20 YILIN SEÇİM SONUÇLARINA BİR BAKSIN”

Meral Akşener’in “Erdoğan sandıkta helalleşsin” sözlerine karşılık yerel ve genel tüm seçimlerde helalleştiklerini belirten Özhaseki, “Siyasette helalleşmekten bahseden Meral Hanım, son 20 yılın ister yerel ister genel seçim sonuçlarına bir baksın. Hepsinde birinci parti biziz, şampiyon biziz. Dünya rekoru da bizde. Sandıktan ümidini kesip de başka türlü varyasyonlara girenler düşünsünler bunları. Biz yine sandıktan kaçmayız. Biz beş seneliğine yetki almışız. İşimize bakıyoruz. Asıl Meral Hanım, Filistinli kardeşlerimizden özür dilesin.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi