AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Ramazan Sohbetleri” programına konuk oldu. Özhaseki, Kayseri ve Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bazı çevrelerin Kayseri hızlı tren konusunda ihalesinin yapılmadığı eleştirilerine sert bir dille cevap veren Özhaseki, “Kayseri hızlı tren konusunda dış kredi bulundu, ihalesi yapıldı, iyi niyet mektupları verildi. Üçlü bir konsorsiyum bunu sundu ve aldı. İyi niyet mektubundaki kredi görüşmelerinin detayları görüşülüyor. Ben iki kez Maliye ve Hazine Bakanımız Sayın Nurettin Nebati Bey’e gittim. Sayın Bakanımız da altı ayda bitecek görüşmelerin iki ayda bitirilmesi ve hızlandırılması talimatı verdi. Detay alt başlıklarda otuz kadar konuda tek tek müzakere edip teyitleşip imzalıyorlar. Bu bittiğinde de temel atma törenini yapacağız. Yani hızlı trenin kredisi de bulundu, ihalesi de yapıldı ve alan firma da belli. Bu konuyu bazı çevreler politik çıkar amaçlı kullanıyorlar. Eleştirenlerin ya bilgisi yok ya devlet tecrübesi yok ya da siyaseten gündemde kalmak için bunu bilinçli bir şekilde kullanmak istiyorlar.” dedi.

“BİRBİRLERİNE BENZEMEZLER BİR MEDENİYET İNŞA EDEMEZLER”

Türkiye’de kaliteli bir muhalefet eksikliğini hissettiklerini vurgulayan Özhaseki, “Ben muhalefetin her zaman kaliteli olmasını severim. Akıllı bir muhalefet, seviyeli bir muhalefet ve gerçekten çözüm odaklı eleştiride bulunan bir muhalefet ülkemize lazım. Ama ne yazık ki ülkemizde böyle bir muhalefet yok. Ülkemizdeki muhalefetin işi gücü sadece Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı. ‘Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti gitsin de ne olursa olsun’ derdindeler. Hiç birbirine benzemezler, yedili benzemezler bir araya gelince evet, bir düşmanlık üzerine toplanabilirsiniz ama bir medeniyet inşa edemezsiniz. Sadece birisi gitsin diye bir araya gelen birbirinden çok farklı şekilde dünyaya bakan grupların bir medeniyet inşa etme şansı yüzde sıfırdır. Muhaliflerden bir medeniyet doğmaz.” değerlendirmesinde bulundu.

SURİYELİ MÜLTECİLERİN ONURLU BİR ŞEKİLDE GERİ DÖNÜŞÜ İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Suriye’de huzur ve güvenlik sağlandığında Suriyeli mültecilerin onurlu bir şekilde ülkelerine geri döneceğini belirten Özhaseki, “Savaş çıktığında mazlum insanlar ülkemizin sınırlarına dayandığında biz kapılarımızı açtık. En baştan beri hepimizin niyeti savaştan etkilenen kardeşlerimize yardımcı olmak ve bölgede barış ve huzur sağlandığında da tekrar ülkelerine geri dönmeleriydi. Şimdi de o barışın ve huzurun emareleri bölgede yavaş yavaş görünmeye başladı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi Suriyelilerin onurlu bir şekilde geri dönüşü için gayret gösteriyoruz. Suriye’de barış ortamı sağlandığında bu kardeşlerimiz ülkelerine onurlu bir şekilde geri dönecekler.” ifadelerini kullandı. Ukraynalı mültecilere kapılarını açan Avrupa’nın Suriyeli mültecilere aynı ihtimamı göstermediğini belirten Özhaseki, “Avrupalı ve Suriye mülteci arasında fark ortaya koymak ayrımcılık ve ırkçılıktır. Avrupa'nın ayrımcı tavrı dün de bugün de var. Bu yaklaşımı kınıyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi