Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ümit Özer, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kendisine Hitler’in propaganda bakanı Goebbels’i siyasi idol olarak benimseyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, inandırana kadar yalan söylemeye devam ediyor. Kendileri için siyaset yapmaktan Kayseri’yi unuttuklarını ve Kayseri’yi küme düşürdüklerini gizlemek için sanki çeyrek asırdır Kayseri’yi kendileri yönetmiyormuş gibi geçmişi anlatıp, günü kurtarmaya çalışıyor.

Sayın Özhaseki’ye tavsiyemiz Kayseri’nin çeyrek asır öncesini değil, bugününü anlatmasıdır. Anlatamaz, çünkü başta Özhaseki olmak üzere AKP’li siyasiler yüzünden Türkiye’nin gözbebeği sanayi ve ticaret kenti Kayseri, küme düşmüştür. Kayseri Özhaseki’nin bahsettiği yıllarda gerek şehircilik, gerekse de sanayi ve ticaret olarak Bursa, Konya, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi kentlere örnek olarak gösterilen bir kentti.

Bugün ise söz konusu kentler her alanda Kayseri’yi fersah fersah geçmiştir. Yıllardır Kayserilileri Yüksek Hızlı Tren yalanıyla avutan Özhaseki Sivas, Yozgat, Konya gibi kentler Yüksek Hızlı Tren’e kavuşurken Kayseri nedene yaya kalmıştır onu açıklamalıdır. Kentin 50-70 yıl sonrasını planlıyoruz diye balonlar uçuran Özhaseki, kendisinin imzasını taşıyan Şehir Terminali, Raylı Sistem başta olmak üzere milyonlarca liralık yatırımlar nasıl birkaç yılda işlevsiz hale gelmiştir, bunu açıklamalıdır.

CHP’yi çöp, çukur, çamur ile anlatmaya çalışan Özhaseki, güneydoğu’da çukurlar kazılırken askerimizin, polisimizin elinin kolunun nasıl bağlandığını, teröristlerin açtıkları çukurlara bombalar yığarken kendisinin sözde çözüm sürecini nasıl ballandıra ballandıra anlatıp, halkı kandırmaya çalıştığını anlatmalıdır. Çamurdan bahseden Özhaseki, FETÖ ile birlikte, din iman sömürüsü yapıp “Allah’a iman eder gibi” inandığını, Türk ordusuna atılan “Ergenekon” çamurunu anlatsın…

Aslında Özhaseki’yi en iyi AKP’nin eski il başkanlarından biri, görevden ayrılmasının ardından, “Amaca ulaşmak için her yolu mubah gören, hiçbir kutsal tanımayan” sözleriyle anlatmıştı. Bugün söylemleriyle ve eylemleriyle Özhaseki bunu doğrulamaktadır. Yeri geldiğinde FETÖ’nün kumpaslarına “Allah’a iman eder gibi inanan” Özhaseki’nin doğru ile gerçekle ile bağı çoktan kopmuştur. Goebbels gibi gerçeklerle değil algılarla durumu kurtarmaya çalışmaktadır. Şimdi de sanki emekçi insanlar kendisinin ve AKP’nin umurundaymış gibi CHP’li belediyelerin emekçileri işten çıkardığını söylüyor. Evet işten çıkarmalar olmuştur. Ama bunlar işine, emeğine saygı gösteren emekçiler değil belediyelere yerleştirilmiş AKP trolleridir.

Bunlar haksız ve hukuksuz bir şekilde işe yerleştirilen, bu ülkenin namuslu vatandaşlarının vergileriyle beslenen parazitlerdir. CHP’li Belediyeler vatandaşın hakkını bu parazitlere, AKP’nin trollerine yedirmedi, yedirmeyecektir. Yoksa emeğine ve işine saygısı olan hiç kimse işinden ve ekmeğinden edilmemiştir. Burada son bir çağrıda bulunuyorum: Madem Sayın Özhaseki bu kadar emekten yana, emekçilere reva görülen, şu açlık sınırının altında kalan asgari ücretle ilgili de bir iki kelam etsin de samimiyetini görelim…”

Mehmet Özhaseki: "CHP'li belediyeler 11 bin 718 kişiyi işten çıkardı"

Özhaseki, Ak Parti’nin Kayseri İl Danışma Meclisi toplantısında CHP'li belediyelerin 11 bin 718 kişiyi işten çıkardığını belirterek ağır eleştiriler getirmişti.

Editör: Haber Merkezi