Kayseri ve İlçelerinde geçmiş yıllara oranla pancar veriminde artış olduğu belirtildi. Pancar ekiminin önceki yıllara göre arttığını dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bünyan İlçe Başkanı ve pancar çiftçisi İbrahim Marzıoğlu, verimi daha fazla artırmak için üretim sezonunda taban fiyatının daha fazla artırılması gerektiğine vurgu yaptı.
Konuyla ilgili bilgi veren İbrahim Marzıoğlu, 2015-2016 üretim sezonunda çiftçiye 16 polar için ton başına 190 TL taban ücreti verildiğini söyledi. 2016-2017 üretim sezonunda şeker pancarı ekimi için bölge çiftçilerinden iyi bir rağbet beklendiğini belirtti.

Geçmiş yıllara oranla pancar veriminin azda olsun arttığını söyleyen Marzıoğlu, yapılan kampanya ve fiyat artışıyla çiftçilerden yeniden bir rağbet beklediklerini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı; “Geçmiş yıllara oranla şeker pancarı üretiminde son 5 yıldır aşırı bir düşüş olmadı,hatta biraz artış var. Bu artışın sebebi ise pancar fiyatı, ekim tarlaların çoğalması ve tarımda çalışacak işçilerin temin edilmesi nedeniyle çiftçilerimizin işçi bulmaya başlamasıyla orantılı.Bu nedenlerden dolayı çiftçinin pancar ekimine karşı rağbeti artırmıştır. Fakat çiftçilerimiz için bu yıl yapılan artık nedeniyle iyi geçecek gibi gözüküyor, ama önümüzdeki yıl, bu yıla oranla bir daha artış bekliyoruz. Yılsonunda yapılan kampanyalardan ve pancar fiyatlarında artış olmasından dolayı biz çiftçiler arasında iyi bir rağbet bekliniyor.” dedi.




 
Editör: Haber Merkezi