Baki Coşkun ziyaretten memnuniyetini ifade ederek “Ülkemizin en büyük sıkıntısı istişarelerde bulunmamak. Böyle bir zaman diliminde bizlere konuk olan Gelecek Partisi’ne teşekkür ederim. Kendileri ile ülke gündemini ve Kayseri gündemini değerlendirdik. Maalesef görüyoruz ki her alanda bir sıkıntı var. Meclisteki üslubu görüyoruz. Bu vatandaşa da yansıyor. Kutuplaştırma başını almış gitmiş durumda. Kimse bir diğerini dinlemiyor hatta dinlemek istemiyor. Bir araya gelindiğinde ise niçin görüştünüz deniyor. Bu dönem ne kadar baskı olursa olsun biz istişarelerde bulunmaya ve dinlemeye devam edeceğiz.” dedi.

Hükümeti sert dille eleştiren Baki Coşkun, “ Hükümetin topluma söyleyecek bir şeyleri kalmadı. Bu durumda yapabildikleri ilk iş olarak ittifakı bozmaya çalışmak oluyor. İkinci iş ise kendilerinin döneminde bizim dahieleştirmediğimiz yönlerini kendileri başka bir parti döneminde olmuş gibi yapıyorlar. Baktıklarında bunlardan sonuç alamayınca yok sayma politikalarını bırakıp karalama ve ezme politikalarını sergilemeye geçiyorlar. Bu durumu bir an önce sonlandırın memleketin idaresi için, ekonominin düze çıkması için her görüşe kulaklarını açmalarını bekliyoruz. Bir görüşme bin laf atmaktan evladır. Bakınız Berat Albayrak ne kadar gündem oldu. Gitti ve yaptıkları hiç konuşulmadı. Yöneticilere hesap sorulmalı ki ülke doğru yola girsin” şeklinde konuştu.

Gelecek Partisi il başkanı Zülküf Arslan ise hukuksuzluklara değindi. Arslan, “Birlikte yapılan hukuksuzlara karşı ses getirmemiz gerekiyor.Hükümette rant ve liyakat sorunları var. Liyakat olmayınca profilin, başarının önemi kalmıyor. Rant hususunda ihalelerin kime verileceğini konuşanların yerine fikir üretenlerden olacağız. Bu iktidar insanları yanıltarak ve korkutarak siyaset yapıyor. Biz bunu ittifak ile bozarız. Biz doğruları söylemekle mükellefiz , biz doğruları söylemek adına çabalıyoruz.Tipik siyasetçilerin yaptığı gibi yapmıyoruz. Biz doğruları söyleyeceğiz.” dedi. Arslan, “Saadet Partisi’ne teşekkür ediyoruz.. Baki Bey’e il başkanlığı görevinin hayırlar getirmesini temenni ederiz.Kendileri ile sık sık bir araya geleceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi