Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, tıkanma aşamasına gelen koalisyon görüşmeleri konusunda değerlendirmelerde bulundu. AKP'nin koalisyon konusunda samimi olduğunu düşünmediğini dile getiren Kilci, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkeyi erken seçime götürmek için çaba sarf ediyor. Yani oyundan kaçan, sahadan kaçan Tayyip Erdoğan'dır" dedi. Toplantıyı takip eden bazı basın mensupları Kilci'ye,  CHP'nin terör olaylarının araştırılması amacıyla meclise sunduğu önergeye kendilerinin neden 'HAYIR' oyu vererek, AKP ile aynı safta yer aldıklarını sordu.
Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, tıkanma aşamasına gelen koalisyon görüşmeleri konusunda değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi:
               "Koalisyon konusunda AKP'nin samimi olduğunu düşünmüyoruz. Bu konuda yapılan bazı yayınlara da bizler katılıyoruz.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkeyi erken seçime götürmek için çaba sarf ediyor. Çünkü şu andaki Türkiye'de yaşanan bütün olumsuzlukların birinci müsebbibi Cumhurbaşkanı'dır. Biz, MHP olarak hiç bir zaman onların oyunlarına gelmeyeceğiz. Bizim genel başkanımız bütün plan ve programlarını yaptı. Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmasıyla ilgili eğer koalisyon ise koalisyon şartlarımız ortaya konmuştur, biz onları bekliyoruz. Tayyip Erdoğan ülkeyi erken seçime götürmek için çaba sarf ediyor. Bunu halkımızın bilmesi lazım. Yani oyundan kaçan, sahadan kaçan Tayyip Erdoğan'dır."
O ÖNERGEYE NEDEN 'HAYIR OYU VERDİKLERİNİ ANLATTI
Toplantının devamında basın mensuplarından gelen sorular üzerine artan terör olaylarına değinerek, "Türkiye'de terörün kökünü kazıyacak tek parti MHP'dir" diyen Kilci'ye,  CHP'nin terör olaylarının araştırılması amacıyla meclise sunduğu önergeye kendilerinin neden 'HAYIR' oyu vererek, AKP ile aynı safta yer aldıkları soruldu.

"Biz AKP'ye destek vermedik, doğruya destek verdik"
Kayseri Yerel Haber'in,  "Sayın Vekilim biraz önceki konuşmanızda 'Türkiye'de terörün kökünü kazıyacak tek parti MHP'dir' dediniz. Bu önerge meclise geldiğinde Sayın Oktay Vural önderliğinde MHP tarafından AKP'ye destek verildi, bu konuda neler söyleyecek siniz?" şeklindeki sorusuna yanıt veren Kilci, şunları söyledi:
               "Biz AKP'ye destek vermedik, doğruya destek verdik. Hiç araştırma yapmaya gerek yok arkadaşlar, çünkü bende o mecliste sizleri temsil ediyorum. Bu işlerin Türkiye'de müsebbibi ve sorumluları bellidir. Onun için ne araşma komisyonu kuracaklar. Katiller de onları besleyip büyütenler de ortada! Teröristler de ortada! Onun için biz ona gerek duymadık. Milliyetçi Hareket Partisi kendi düşüncelerini de mecliste yaşatmıştır. Dolayısıyla orada AKP'ye destek vermemiz söz konusu değildir. Biz doğruyu yaptık arkadaşlar."

"buna ancak gülünür"
Bu çarpıcı soru karşısında yanıt verme ihtiyacı hisseden MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, söz konusu önergeyi veren partinin CHP olduğunu hiçe sayarak,   "HDP'li bir vekil, 'Terör olayları araştırılsın' diyorsa, buna ancak gülünür" ifadelerini kullandı.

"bu işi organize edenler de belli"
MHP İl Başkanı Ersoy'un bu kısa değerlendirmesinin ardından tekrar devreye giren Kilci, "Belli soru başkanım, müsebbipleri de belli bu işi organize edenler de belli. Dolayısıyla o oyuna bizi getiremezler" yetindi.
HABER         : ALİ TÜRKASLAN
FOTOĞRAF : SELAHATTİN KARAKOÇ 
Editör: Haber Merkezi