CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın TBMM’de gündeme getirdiği Tomarza Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları yargıya taşındı. Tomarza da gerçekleştirilen suç duyurusu sonrası açıklamalarda bulunan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, konuyu gündeme getirdikleri için kendilerini eleştiren Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye yüklendi. “Şehri sevmek pislikleri halının altına süpürmekle olmaz” diyen Vekil Arık, “Pislikleri ortaya çıkartarak, pislikleri temizlemekle olur. Bizim Kayseri sevdamızda pislikleri örtmek yok. Tomarza halkının her kuruşunun hesabını sormak bizim boynumuzun borcu” dedi.

MUHTARLAR DA ŞAHİN’İ YALANLADI

CHP’liler ilk olarak Şubat 2017 ve Ağustos 2017 tarihlerinde iki kere WC ve taziye evi yapıldığı belirtilen Pusatlı Mahallesi’ni ziyaret etti. Pusatlı Muhtarı İsmail Kılıç ile yapılan yerleri inceleyen Arık, “Sayın Muhtarım buraya 80 metrekare fayans kullanmışlar, burası 80 metrekare mi? Yine burada 20 litre iç cephe boyası, 35 litre dış cephe boyası kullanmışlar, doğru mu?” diye sordu. Muhtar İsmail Kılıç WC’nin içinin fayans olduğunu belirterek, iç cephe boyası kullanılmadığını söyledi. Arık, “20 metrekare bile olmayan yere 80 metrekare fayans döşemişler, boya kullanılmamış ama faturada boya var hem de 2017 yılında bugün litresi 22 lira olan boyaya 220 lira ödemişler” diyerek tepkisini dile getirdi.

Arık daha sonra muhtar İsmail Kılıç’tan belediye tarafından taziye evinin onarımı için 53 bin liralık fatura kesildiğini belirterek, taziye evini de ziyaret etmek istediğini söyleyince muhtarın verdiği yanıt herkesi şok etti. Muhtar Kılıç, “Taziye evimiz yok. Muhtar konağımız var. Onu da biz yaptık” dedi.

FATURADA KALORİFER VAR AMA KÖY KONAĞINDA PETEK YOK SOBA VAR

CHP’liler Pusatlı’nın ardından köy konağının çatısının tadilat edildiği belirtilen Üçkonak Mahallesi’ni ziyaret ederek, Üçkonak Muhtarı Duran Kaya’dan bilgi aldılar. CHP Milletvekili Arık, “Sayın Muhtarım burada 350 metrekare mantolama, 100 metrekare fayans, bir adet kalorifer, 15 Adet petek, 1 adet kalorifer tesisatı kullandıkları gibi iç cephe boyası kullanılmış. Doğru mu?” diye sordu. Muhtar Kaya, “Burada bir metrekare mantolama yok. Kalorifer de yok. Soba yakıyoruz” diye yanıt verdi.

DIŞ CEPHE BOYASI İLE YOL YAPILMIŞ!

CHP’liler daha sonra dış cephe boyasıyla yol yapıldığı iddia edilen Karapınar Mahallesi’ni ziyaret etti. Yolu basın mensuplarına gösteren Arık, “Bu yolun yapımında dış cephe boyası kullanmışlar, yağlı boya kullanmışlar” dedi. Arık, Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin’in konuyla ilgili açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, faturalarla beyanların örtüşmediğini ifade etti.

ARIK, “ÇAPI 60 TL OLAN BAŞKAN YANIT VERMİŞ”

CHP Milletvekili Arık ve beraberindekiler köylerdeki incelemelerin ardından Tomarza Hükümet Konağı önünde basın açıklaması yaptı. Arık, 2017 yılında AKP’li Sema Yapı’ya yaklaşık değeri 4 milyon lira olan 100 adet fatura kesildiğini belirterek, “Biz suç duyurusunda bulunuyoruz. Eğer söylediklerimiz yalan ise onlarda bizim hakkımızda suç duyurusunda bulunsunlar” dedi. Açıklamalarında kendisini hedef alan Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin’e de tepki gösteren Arık, “Bizi kim yalanlıyor. 60 TL’ye tamah eden dönemin AKP ilçe Başkanı, şimdiki belediye başkanı… Bakın İller Bankası’nın Macunköy tesislerinde dönemin belediye başkanı, şoförü ve AKP ilçe başkanı konaklamış. Toplam 180 Lira… Sonra da Davut Şahin’in isminin üzerini kurşun kalemle çizmişler. ” dedi. Yapıldığı iddia edilen işlerin hayali işler olduğunu ifade eden Arık, faturalar ile yapılan işlerin birbiriyle örtüşmediğini tekrarlayarak, “Belediye Başkanı babasının marketinden sıvı sabun almış. Sıvı sabunla camileri temizlediğini söylemiş. Ayıp, kirli işlerinize camilerimizi karıştırmayın. Tomarza’da hiç mi esnaf yok da başkanın kanunen de yasak olan akrabalarından alışveriş yapılıyor” diye konuştu.

“ŞEHRİ SEVMEK PİSLİKLERİ HALININ ALTINA SÜPÜRMEKLE OLMAZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin açıklamalarını da değerlendiren Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Şehri sevmek pislikleri halının altına süpürmekle olmaz. Pislikleri ortaya çıkartarak, pislikleri temizlemekle olur. Bizim Kayseri sevdamızda pislikleri örtmek yok. Tomarza halkının her kuruşunun hesabını sormak bizim boynumuzun borcu” diye konuştu.

“ÖZHASEKİ'NİN TALAS'TAKİ "BALLI VİLLA PARSELLERİ'NE BAKARKEN DE İÇİ AÇILIYOR MU?”

Diğer yandan konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklama da yine Özhaseki’yi hedef alan CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer de şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Özhaseki, Kayseri'ye her geldiğinde içinin açıldığını söylüyor. Sayın Özhaseki'nin Talas'taki "Ballı Villa Parselleri'ne bakarken de içi açılıyor mu insan merak etmeden duramıyor. AKP'li Belediyelerin yolsuzlukları Sayıştay'ın raporuna yansıyor. Acaba Sayıştay denetçilerinin 2019 da kendisinin de başkanlık yaptığı belediye için yazmış olduğu rapordaki usulsüzlükleri okurken içi açılıyor mu? Sayın Özhaseki Bizim 97 yıllık tarihimizi dikkate almadan yaptığı ucuz ve mesnetsiz açıklamaları Sayın Özhaseki'ye puan getirmez. Kendisinden “Çatı yaparken kalorifer peteği, iç cephe boyası kullananlar, yol yaparken dış cephe boyası kullananlar hakkında gerekli işlemler yapılacaktır. Burada yetimin hakkı var” demesini beklenirken CHP’nin bu konuyu gündeme getirerek Kayserinin adının lekelenmemesi gerekir diye serzenişte bulunuyor. Oysa bu konuyu gündeme getiren CHP Kayseri Milletvekilimiz Sayın Çetin Arık’a teşekkür etmesini beklerdik. Bunların gereğini adaletin yapacağına inanıyorum. O yüzden bu gün Tomarza Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulunduk. AKP yede bunun hesabını halk sandıkta soracaktır.”

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi