Saadet Partisi Melikgazi Eski İlçe başkanı Sinan Aktaş hobi bahçeleri sorunu ile ilgili bir açıklama yaptı. Aktaş, “Geçtiğimiz günlerde yine şehrin sokaklarında dolaşırken büyükşehir belediyesinin önünden geçiyordum. Baktım büyük bir vatandaş topluluğu belediyenin girişinde bekliyorlar. Yaklaştım. Bir iki hal hatırdan sonra hayırdır ne yapıyorsunuz diye sordum. Açıkçası bir dokundum bin ah işittim. Amcalarımın yıllardır gözü gibi bakıp vakit geçirdikleri hobi bahçeleri ellerinden alınacakmış ve konunun çözümü için Sn. Memduh Büyükkılıç ile görüşmek için gelmişler. Görüşmüşlerde. Sonuç mu? Sonuç tam bir fiyasko. Sn. Büyükkılıç yapacağımız bir şey yok. Sırada çok bekleyen var. Hepiniz kuraya gireceksiniz artık kime çıkarsa o devam edecek demiş.

“SİZİN GİBİ VİLLALARA VE GENİŞ İMKÂNLARA SAHİP DEĞİLLER MAALESEF”

Başkan! Görüşmede, “Ayrıca sizde bu kadar önemsemeyin. Üzerinde durmayın. Sonuçta bir hobi bahçesi topu topu bir hobi bahçesi” şeklindeki ifadelerinizde çok üzücü olmuş. Bu insanların tek meşguliyetleri bu. Sizin gibi villalara ve geniş imkânlara sahip değiller maalesef. Çok üzgündüler. Görüştüğüm amcalardan biri; 11 yıldır gözüm gibi baktım. Bahçedeki taşları tek tek tırnaklarımızla topladık. Adam ettik. Ben nereye gideyim neyle meşgul olayım. Bunca yıldır belediyeye ödediğimiz paranın haricinde 50.000 TL de cebimden harcadım.

“CUMHURİYET MEYDANINI GİDİP BİR CAMİNİN ÖNÜNDE AKŞAMA KADAR OTURUP DEDİ KODUMU YAPSINLAR?”

Bir diğer amca bende 22.000 TL harcadım. Şehirde bazı ciddi anlamda tanınmış zenginlerin bile orada yerleri var. Başkalarına kiraya verenler var. Onlar bıraksın. Bizim gerçekten ihtiyacımız var. Hiç kullanmayan boş duranlar var. Onları versinler. Bu bahçelerde elektrik yok. Su kullanımının da parası alınıyor zaten. Sn. Büyükkılıç ne yapsın bu insanlar? Cumhuriyet meydanını gidip bir caminin önünde akşama kadar oturup dedi kodumu yapsınlar? Şehirde gerçekten emekli olmuş ama gidecek yerleri ve meşguliyetleri olmayan, ekecek bir karış topraklarıda olmayan çok amcamız var. Hobi bahçesi hakikaten bu amcalarımız için önemli bir meşguliyet. Onların bu uğraşlarını ellerinden almamak gerek. 1750 Hobi bahçesi. Bir o kadarda sırada bekleyen olduğunu duyuyoruz.

“SİZİN DE YAŞINIZ ARTIK KEMALE ERDİ, ONLARI EN İYİ SİZ ANLAMALISINIZ”

Sn. Başkan kendilerine verilen bahçeleri hakikaten amacına uygun olarak kullananları tekrar kuraya sokmayınız. Onlar kullanmaya devam etsinler. Hiç kullanmayan, başkalarına kiraya veren ve gerçekten hali vakti yerinde olanların ise elinden o bahçeleri alın. Onları yeni ve doğru kişilere verin. Sırada bekleyenler içinde yeni hobi bahçeleri yapacakmışsınız. Eskişehir bağlarına ve otogarın arka kısmına. Onlara da bu yeni yerlerden kuraya gerek kalmadan verin. Yaptığınız zaten dört tahtalı bir baraka ve küçük bir bahçe. Kayseri’de bunu yapacak yer mi yok. Dağ taş boş arazi. Bir dünya kullanılmayan hazine arazileri var. Buraları da değerlendirin. Güzel amcalarımızı üzmeyin. Bırakan yaşları kemale ermişken toprakla meşgul olsunlar. Sizin de yaşınız artık kemale erdi. Onları en iyi siz anlamalısınız.”dedi.

Editör: Haber Merkezi