Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili seçilen Çetin Arık, CHP’nin sorunun değil, çözümün parçası olacağını vurguladı. 7 Haziran seçimlerinin ardından farklı senaryoların gündeme geldiğini ifade eden Arık, CHP’nin bireysel taleplerle değil halkın talepleri doğrultusunda hareket ettiğini belirterek, halkın tercihlerine her zaman saygılı olacaklarını vurguladı.

CHP’den milletvekili seçilen Çetin Arık, futbol gözlemcisi Nahit Sarıkaya’nın Bünyan’da gerçekleştirilen cenazesine katıldı. Cenaze sonrasında sorulan ‘nasıl bir hükümet kurulacağı’ yönündeki soruyu yanıtlayan Arık, CHP’nin bireysel taleplerle değil halkın talepleri doğrultusunda hareket edeceğini vurguladı. Türkiye’nin zaman kaybına tahammülünün olmadığını ifade eden Arık, “CHP her zaman sorunun değil, çözümün parçası olacaktır. Hafta sonu yapılan seçimlerde halkımız tercihini yapmıştır. Öncelikle herkesin bu tercihe saygı duyması gerekiyor. Bu saatten sonra parlamentoda yer alan diğer partilere de düşen görev, sorunun değil çözümün parçası olmaktır” dedi.

Türkiye’nin acil çözüm bekleyen sorunları olduğunu ifade eden Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Siyasi partiler halkın sorunlarını çözmek için yola çıktı, hakta bunun için tercihlerini yaptı. Bu saatten sonra sorunları çözmek yerine, yeni sorunlar üretmek hem zaman kaybı olur hem de sorunların çözümü için siyasi partilere umut bağlayan halkımıza saygısızlık olur. Parlamentoya düşen halkın çıkarları doğrultusunda bir yönetim belirlemektir” diye konuştu.



Editör: Haber Merkezi