"Evlerin hemen yanına yapılan lağım logarının küçük olmasından dolayı sürekli patlıyor ve patladığında da etrafa çok pis koku yayıyor, dışarıda duramıyoruz" diyen vatandaşları dinleyen Başkan Kılınç; "Burada insan sağlığı söz konusu yetkilileri bir an önce buraya çözüm üretmeli" diyerek yetkililere seslendi.

“YAZIN KOKUDAN SİNEKTEN DURULMUYOR”

Soysallı mahalle sakinleri; "Buraya kanalizasyonu kurdular tamam sağ olsunlar, bize burası kurulduğunda pompanın küçük olduğunu söylediler. Pompa küçük olduğu içinde burası sürekli taşma yapıyor, aramadığımız sürece de gelip bakan yok ilgilenen yok. Nisan'ın 19'unda buraya geldim geldiğim günden bugüne kadar 4 kez aradım, aradıktan 1 gün sonra geliyorlar burada ne yapıyorlarsa suyu kesiyorlar ama 1 gün sonra yine aynı taşma oluyor. Burası gölete döndü adeta bataklık oldu, yazın kokudan sinekten durulmuyor, çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz, evde pencerelerimizi açamıyoruz. Az kaldı buraya tahliye yeri olarak yaptıkları yeri kapatacağım kendi çalıştıkları yerden şelale şeklinde aksın daha yapacak bir şeyim kalmadı, her yeri aradım hiç bir çözüm sunulmadı bana tamam diyorlar ama olduğu gibi kalıyor. Bazı yerlere gidip anlattığımda yok akmıyor diyorlar, alın buyurun örnek bataklığa döndü burası gelen giden kimse yok. Bıktık bu durumdan. Hizmet yapıyoruz diyorlar yaptıkları hizmet bu işte." dediler.

“ŞUANDA KOKUDAN DURULMUYOR”

Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç; "Soysallı'da evlerin hemen yanına lağım logarı yapılmış ama küçük olduğu için sürekli taşma yapıyor. Şuanda kokudan durulmuyor burada evler var çocuklar var, insan sağlığı var. Yetkililer makamında oturmayı bırakıp gelip mahallelerde vatandaşların sıkıntılarını çözmeye başlamalı. Sürekli televizyonlara çıkıyor şunu yaptık bunu yaptık diyor ama yaptığı bir şey de yok işte sorunlar ortada. Her mahalle gidiyoruz bir dokunuyoruz bin tane ah işitiyoruz. Soysallı mahallesinde bazı yollar parke yapılmamış kışın çamurdan yazın tozdan duramıyor vatandaşlar. Hemen evlerin yanına lağım logarı yapılmış kokudan durulmuyor sürekli patlıyor. Lağımın aktığı yer gölete bataklığa dönüşmüş, burada insan sağlığı söz konusu bir zahmet yetkililer gelsin ve çözüm üretmeye çalışsın, vatandaşın sıkıntısını halletsin." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi