Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, gazetecilere yapılan saldırılara ilişkin, “Söylemeye dilimiz varmıyor ama bu çözüm süreci Türkiye’yi ya bölünmeye götürecektir ya da çok büyük çatışmalarla karşı karşıya getirecektir” ifadelerini kullandı.
Çeşitli programlar nedeniyle Kayseri’de bulunan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kentte bulunan gazetecilerle bir araya geldi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kamalak, Türkiye’nin kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, “Hem Türkiyemiz hem de bölgemiz için kritik bir dönemden geçiyoruz. Özellikle 10 küsür yıldan bu yana bölgemiz ateş çemberi içerisinde. Yakılıyor, yıkılıyor, insanlar katlediliyor” dedi.

Çözüm sürecinin sonucunda ülkeyi çok büyük tehlikenin beklediğini vurgulayan Kamalak, “Çözüm süreci diyorsunuz, paketinizin içinde ne var bir bilelim bunu. Sizler basın mensupları olarak ‘demokratik açılım’ dediler, ‘çözüm süreci’ dediler, ‘Kürt açılımı’ dediler, ‘barış süreci’ dediler. Süreci oluşturan paketin içerisinde ne vardı bileniniz var mı? Biz sorduk cevap alamadık. Güneydoğu’ya özerklik mi vereceksiniz? Yoksa orada bağımsız bir devlet kurulmasını mı amaçlıyorsunuz? Nedir amacınız? Bunu şimdi söylemiyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi partimizi ziyaret ettiğinde bizzat kendilerine söyledim. Dedim ki ‘Söylemeye dilimiz varmıyor ama bu çözüm süreci Türkiye’yi ya bölünmeye götürecektir ya da çok büyük çatışmalarla karşı karşıya getirecektir’ ifadelerini kullandı. Türkiye ile NATO ilişkilerini de değerlendiren Kamalak, “Düne kadar vekaleten yürütülen savaş bugün asaleten yürütülmeye başlandı. Türkiye diyor ki; ‘Buralar NATO toprağıdır, Türkiye’ye yapılan NATO’ya yapılmış sayılır’ diyor. NATO’ya yapılan saldırı sürekli olarak Türkiye’ye yapılmıştır diye algıladık bu zamana kadar ama hiçbir zaman Türkiye’ye yapılan saldırı NATO kendisine yapılmış bir saldırı olarak algılamadı” şeklinde konuştu.
1 Kasım seçimleri için ‘Oylar Saadete’ diyen Kamalak, “Bu önümüzdeki seçimlerde şunu diyoruz. Bu sefer oylar Saadet’e. Barış için, ülke için, huzur için oylar Saadet’e diyoruz. Bölgede barış için oylar Saadet’e diyoruz” dedi.

Basın mensuplarının son zamanlarda gazetecilere yönelik saldırıları sorması üzerine Kamalak, “Türkiye ve dünyada en özgür olması gereken kurumların başında medyanın gelmesi gerekir” dedi.

Kamalak sözlerine şöyle devam etti:
“Biz Saadet Partisi olarak tüm insanların özgür olmasını istiyoruz. Basın daha bir özgür olmalıdır. Tabi bu özgürlük başkalarının hakkına tecavüz etme hakkına gelmemelidir. Çünkü her şeyin sınırı olduğu gibi bireysel özgürlüklerin de bir sınırı vardır. başkalarının hakkının başladığı yer bizim hakkımızın sınırını oluşturur. Türkiye ve dünyada en özgür olması gereken kurumların başında medya gelir. Ahmet Hakan Bey’e yapılan saldırı ile ilgili olarak da en sert ve en ciddi eleştirileri biz yaptık.”
HABER: SELAHATTİN KARAKOÇ
Editör: Haber Merkezi