Büyükşehir Beldiyesi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu bugün yine hezeyanlarda bulunarak algı idaresini sürdürmeye çalıştı. Kulkuloğlu'nun milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala sahneye çıkması, basın önünde arzı endam etmesi, bunu yaparken de her zaman olduğu gibi yalan ve yanlışlara başvurması, bizi doğrusu şaşırtmamıştır. Her söylediği yalan ve yanlış olduğu gibi adli makamlarca da bu iddiaları çürütülmüş olan Kulkuloğlu, bugünkü açıklamalarında da yine asılsız, yanlış ve yalan beyanlarda bulunmuştur. Üstelik açıklamalarıyla hukuki süreçle ilgili cehaletini de ortaya koymuştur.

"BALTAYI TAŞA VURDU"

Her şeyden önce, Başkan Özhaseki'nin 'zaman aşımından' yararlanarak davalardan kurtulduğu gibi bir ifadeye başvurması kuyruklu bir yalandır. Aynı konu hakkında Cumhuriyet tarihinde ilk defa iki kez inceleme yapılmış ve ayrı ayrı TAKİPSİZLİK kararları verilmiştir. Bu kararlar Kulkuloğlu'nun iddia ettiği gibi 'zaman aşımından' değil, savcılık kararında da belirtildiği üzere suç oluşmadığından dolayı soruşturma açılmasına yer olmadığına yönelik kararlardır. Yani Kulkuloğlu, her zaman olduğu gibi bu konuda da baltayı taşa vurmuştur.


"YAPTIĞI CEHALETTİR, BİLGİSİZLİKTİR"
CHP Milletvekili Kulkuloğlu, yine bugünkü basın açıklamasında, bazı belediye görevlilerinin ceza almasının haklılıklarını kanıtladığını iddia etmiştir. Oysa ki o belediye görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunan zaten belediyemiz olmuştur.

Kulkuloğlu yapmış olduğu basın açıklamasında hukuki süreçten bihaber olduğunu ve bu konudaki cehaletini de ortaya koymuştur. Kendisi ile ilgili Başkan Özhaseki'nin kazandığı tazminat davasının kesinleşmediğini ve tashihi kararda olduğunu öne sürmesi hukuki bilgisizliğini göstermektedir. Tazminat davalarında 'tashihi karar' sınırı 10 bin TL olup bu rakamın altındaki tazminat bedellerinde 'tashihi karar' yolu kapalıdır. Kulkuloğlu'nun ödemesine karar verilen miktar ana para olarak 5 bin TL'dir. Dolayısıyla bu miktardaki tazminat kararını 'tashihi karara' götürmek tek kelimeyle cehalettir, bilgisizliktir.

Özetlemek gerekirse tarafımızca açılan 60 ayrı tazminat davası bulunmaktadır. Bunlardan 3 tanesinde yargı süreci tamamen tüketilmiş ve tazminata mahkum edilen Kemal Kılıçdaroğlu, Şevki Kulkuloğlu ve Sözcü Gazetesi'nden paralar tahsil edilmiştir. Kendilerinin kesinleştiğini beyan ettikleri dava da dahil olmak üzere diğer tüm davalarda yargısal süreç halen devam etmektedir. Bunlardan yaklaşık 20'ye yakın davada toplam 100 bin lira tazminat ödenmesine karar verilmiştir. Yargısal süreç tamamen sonuçlandıktan sonra bu parayla da sucuk dağıtmaya devam edilecektir.

Hiç şüphesiz dağıttığımız sucuklar, iftiracıların karnını ağrıtmaya devam edecektir. 
Editör: Haber Merkezi