CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı ‘CHP Belediye Başkanları Çalıştayı Kayseri’de devam ediyor. Çalıştay için Ankara, İstanbul başta olmak üzere 215 CHP’li belediye başkanı Kayseri’ye geldi. Belediye başkanları, ilçelerde esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulunuyor.  Kayseri’de bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da, sığınmacılar, hükümetin göç politikası ve cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kayseri’yi bildiğini ve sevdiğini belirten Özcan, parti çalıştayının burada yapılmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. 11 il belediye başkanı olarak 1-2 ayda bir, bir araya gelerek istişare yaptıklarını anlatan Özcan, faydalı görüşmeler olduğunu dile getirdi.

Tanju Özcan, Bolu’da sığınmacılara yönelik nikah ve su ücretlerinin artırılmasına yönelik hakkındaki ‘ırkçılık yaptığı’ eleştirilere bir kez daha cevap verdi. Geçici sığınmacıların bir beka sorunu olduğunu söyleyen Özcan, “Sayı 10 milyona yaklaştı. Belki geçti de. Bu büyük bir emperyal proje. Türkiye'yi karıştırmak isteyen ABD'nin yeni metodu bu. Türkiye'yi önce sığınmacı çöplüğüne çevirecek daha sonra bu eğitimsiz göçmenler bizim gençlerimizin esnafımızın başına dert olacak. Haraca bağlayacaklar. Ben ülkemin gençleri için geleceği için korkuyorum. Ben bir Türk milliyetçisiyim. Bu çıkışları Türk milletinin bekası için yapıyorum. Türk halkının yüzde 90'ının sözlerimin arkasında olduğunu biliyorum. Bana ‘Irkçı-Faşist’ diyenlere o sözleri iade ediyorum. Ben vatanseverim. Ben Atatürkçüyüm. İnançlı bir insanım. Sosyal demokrasiye de inanan bir insanım. Bu ülkede milletvekilliği yapmış, hala da belediye başkanlığı yapan biri olarak ülkemin menfaatlerini, gençlerin geleceğini düşünmek benim görevim. Gelecekte utanmadan yüzünüze bakmak için bugün bunları yapıyorum” diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANI PROFİLİ’

Partisinin de içinde bulunduğu Millet İttifakı’nın nasıl bir cumhurbaşkanı adayı çıkarması gerektiğiyle de ilgili konuşan Tanju Özcan, siyasi parti genel başkanlarının adaylığına karşı olduğunu kaydetti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dediği gibi genel başkanların doğal başbakan adayı olduğunu aktaran Özcan, Millet İttifakı’nın aklı başında seçimi kazanacak bir aday çıkartacağına inandığını dile getirdi.

“EKMELETTİN İHSANOĞLU GİBİ BİR ADAY ÇIKARSA BEN DE ADAY OLURUM”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kayseri’den cumhurbaşkanlığı adaylık sinyali de verdi. Gönlünden geçen adayların olduğunu belirten Özcan, “Ama 2014'deki gibi Millet İttifakının bir hata yapacağını düşünmüyorum. Ekmeleddin İhsanoğlu vakası gibi ki İhsanoğu hem MHP hem CHP seçmeninin içine sinmemişti. Öyle saçma sapan bir adayla çıkmaya kalkarlarsa ben 100 bin imza toplama seçeneğini masamda tutuyorum. Bu durumda alternatif olarak çıkarım. Ama millet ittifakının böyle bir hata yapacağını düşünmüyorum. Kazanacak adamla çıkacak, çıkmalı. Yoksa 5 yılımızı kaybetmeyiz, bütün geleceğimizi kaybederiz” diye konuştu. (KBGC)

Editör: Haber Merkezi