Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, hafta sonu yapılan 18. CHP Olağan Kongresi’nin ardından parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda kongreyi değerlendiren Ayan, “Biz taraf olduk ama kesinlikle de sayın Muharrem İnce’ye karşı da bir saygısızlık yapmadık” dedi. Ayan ayrıca, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’nun bilgileri dışında Parti Meclisi’ne aday olduğunu, YDK’na giren Ali Paşa Tan’ın da kendilerini gururlandırdığını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, hafta sonu yapılan 18. CHP Olağan Kongresi’nin ardından parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.
“KAZA DEĞİL, DEVLETİN İHMALİ İLE KATLEDİLMİŞ İNSANLAR”
Toplantıya Şişli’de meydana gelen ve 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine baş sağlığı dileyerek başlayan Ayan, “Ben bu yaşananlara artık kaza demiyorum. Devletin ihmali ile katledilmiş insanlar diyorum. Soma da yaşananların acısı daha tazeyken bu son yaşanan olayın acısı yüreğimizde” dedi.
“KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİNİ İPTAL ETTİK”
Yaşanan bu acı olay nedeniyle yarın ki, CHP’nin kuruluş yıl dönümü etkinliklerini iptal ettiklerini dile getiren Ayan, sadece Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına çelenk bırakacaklarını söyledi.
“BU MİLLET SENDEN FATİHA BEKLEMİYOR”
Yaşanan kazanının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı açıklamalara tepki gösteren Ayan, “ Ey başbakan yazıklar olsun sana! (Arkalarından Fatiha Okuyun) diye açıklamalar yapıyor. Bu millet Fatiha okumayı senden öğrenecek değil sayın başbakan! Bu milletin içinde Fatiha okumak var zaten. Sen kim oluyorsun da milleti Fatiha okumaya yönlendiriyorsun. Sen Başbakanlığını yap! O işçilerin geride bıraktığı aileleri ve yetimlerine yardım et. Bu millet senden Fatiha beklemiyor. Millet senden bunu bekliyor o Fatiha zaten okunuyor. Bu dalga geçmektir arkadaşlar. Gerçek görevini unutmuş utanmadan Konya’dan (Arkalarından Fatiha okuyun) diye açıklama yapabiliyor. Bu kadar aymazlık ve cehalet içerisindeyiz. Sen başbakansın yasa-kanun çıkart. Paralarını pullarını ver” dedi.
“TARAF OLDUK ANCAK SAYGISIZLIK ETMEDİK”
Daha sonra yapılan Olağanüstü Kurultay’ı da değerlendiren Ayan, “Biz taraf olduk ama kesinlikle de sayın Muharrem İnce’ye karşı da bir saygısızlık yapmadık. Biraz önce İnce’yi arayıp (Bize her zaman lazımsın) diye kutladım” şeklinde ifadeler kullandı.
“KULKULOĞLU BİLGİMİZ DIŞINDA ADAY OLDU”
CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’nun bilgileri dışında Parti Meclisi’ne aday olduğunu anlatan Ayan, bu karara saygı duyduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Kayseri’deki 18 parti delegemiz özgür iradesiyle oylarını kullandılar. CHP Parti Meclisi’ne Kayseri’den sayın Milletvekilimiz Şevki Kulkuloğlu aday idi. Bilgimiz dışında aday oldu. Karşı da çıkmadık. Kendi karıdır saygı duyuyorum.”
“ALİ PAŞA TAN BİZİ GURURLANDIRDI”
YDK’da 15. Sıraya giren Ali Paşa Tan’a kendisinin açıktan destek olduğunu da dile getiren Ayan,
“Ali Paşa Tan kardeşimizin talebi vardı. Ali Paşa Tan kardeşimiz bizim de desteğimizle, benim de desteğimle, diğer kurultay delegesi arkadaşlarımızın da desteğiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na 15’inci sıradan girmiş durumda! İnşallah kadın kotasına tıkılıp yerini kaybetmez. YDK’da Kayserimizi temsilen Ali Paşa Tan görev yapacak. Bu da bizi gururlandırdı, sevindirip mutlu etti. Kendisine başarılar diliyorum. Her zaman arkasında olduğumuzu da belirtmek istiyorum” diye konuştu.
HABER: ALİ TÜRKASLAN
 
Editör: Haber Merkezi