Cumhuriyet Halk Partisi ‘nin 215 belediye başkanı, Kayseri’de gerçekleşen Çalıştaya katıldı. Çalıştayın son gününde CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, değerlendirme konuşması yaptı. CHP’li belediyelerde vatandaşların ucuz ve etkin hizmetlere erişim imkanı bulduğunu iddia eden Torun, “Belediyelerimizde ortaya konulan yönetim becerisi iktidarın beceriksiz yönetimi ile kıyaslandığında ortaya çıkan fark tüm vatandaşlarımız tarafından da açıkça görülmektedir. Bu kapsamda belediyelerdeki yönetim başarısının ülke geneline yayılması yerel yönetimleri baskı altına alan anlayışa son verilmesi ve kamu kaynaklarının toplumun her kesimine adil dağıtılmasının önündeki tek engel iktidarın sorunlu yönetim anlayışıdır. Mümkün olduğunca erken seçime gidilmesi gerekiyor. Erken seçime başvurulması artık bir zorunluluktur” dedi.

“İKTİDARIN KOYDUĞU TÜM ENGELLERİ HALKIMIZLA BİRLİKTE AŞIYORUZ”

Belediyeler arasında ayrımcılığın olduğuna değinen Torun, bu adaletsiz tutumun takipçisi olacaklarını ifade etti. Özellikle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteklerin neredeyse tamamını Cumhur İttifakı belediyelere aktardığını öne süren Torun, “Belediyelerimize yönelik tüm bu adaletsiz uygulamaların takipçisi olacağımızı ve her türlü siyasi hukuki ve demokratik hakkımızı da kullanacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler vatandaşa hizmet götürürken iktidarın sayısız engellemeleriyle hukuksuz soruşturmalarla karşılaşmaktadır. İktidar temsilcileri tarafından son dönemde yapılan açıklamalara bakıldığında bu hamlelerin devam ettiği anlaşılıyor. Tüm bu tehditler değerlendirilmiştir. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Bizim belediyelerimiz bugüne kadar öne çıkarılan tüm engelleri halkımızla birlikte aşmıştır ve aşmaya da devam edecektir” diye konuştu.

VATANDAŞA KARA KIŞ FONU

CHP’li belediyelerde ‘kara kış fonu’ kurulduğunu anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, iktidarın genel başkan Kılıçdaroğlu’nun ‘kara kış fonu’ teklifini dikkate almadığını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun, ‘kara kış fonu’ çağrısını anımsatan Torun, “Ancak siyasi iktidar bu öneriyi dikkate almamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi ise vatandaşımızı yalnız bırakmamış belediyelerimizde ‘kara kış fonu’ hayata geçirilmişti. Bu kapsamda 3 Kasım- 17 Aralık tarihleri arasında 1 milyon 472 bin haneye toplamda 216 milyon 228 bin lira tutarında destek sağlanmıştır. Ayrıca buradaki çalıştayımızda kara kış fonu kapsamında çalışmalar değerlendirilmiş, ihtiyaç sahibine verilen desteklerin yeni alanları kapsayacak şekilde artırılması konusu karara bağlanmıştır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi