Emekli Cumhuriyet Savcısı Avukat Türker Tok, 7 Haziran da yapılacak milletvekili seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aday adayı oldu. Tok, Ankara Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'ne giderek, CHP Kayseri 2. Milletvekili kontenjan aday adaylığı için müracaat etti.

"EL VERİN, OMUZ VERİN BİRLİKTE BAŞARALIM "

Tok, aday adaylığını şu sözlerle duyurdu:
"Değerli Partilim;
Yalan, talan, yolsuzluk, hırsızlık düzeni ve diktatörlük ile savaşmak; özgürlük, adalet, eşit yurttaşlık,çağdaş yaşam hedefimize ulaşmak; Kayseri’den en az 2 Milletvekili çıkarmak;
Mehmet YÜCELER ekolünü devam ettirmek için adayım. El verin, omuz verin birlikte başaralım."

İŞTE CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI TÜRKER TOK'UN ÖZ GEÇMİŞİ

"1963 yılında Kayseri ilinin Pınarbaşı ilçesinde doğdum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. Ankara Cumhuriyet Savcısı iken Mart 2011 tarihinde istifa ederek CHP Kayseri 4. sıra Milletvekili adayı oldum. Şu anda Ankara’da Serbest Avukatlık yapıyorum. Kayseri kurultay delegesiyim. CHP’nin hukuk, dava ve cezaevlerine ilişkin komisyonlarında teknik destek sunuyorum. Zaman zaman Güncel Hukuki Sorunlara ilişkin çalışmalarımı Sn. Genel Başkana gönderiyorum. Ankara Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Kafkas Derneği, Yurttaş Hakları Derneği üyesiyim.

MESLEKİ KARİYERİ

Avukatlık ve hâkimlik stajlarını tamamladıktan sonra 1995-1998 yılları arasında Darende, 1998-2001 yılları arasında da Gümüşhane Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptım. 2001 yılında Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünde Tetkik Hâkimi olarak göreve başladım. 2005 yılında aynı genel müdürlükte Güvenlik ve İnfaz Hizmetleri Dairesi Başkanlığına atandım. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nde çalıştığım süre içerisinde ceza infaz kurumlarının reform çalışmalarının her aşamasında görev yaptım. 2009 yılının Temmuz ayında Ankara Cumhuriyet Savcılığına atandım. Bu görevimden Mart 2011 tarihinde ayrıldım. Halen Ankara Barosu Yasa İzleme Enstitüsü üyesiyim. Türkiye Barolar Birliği bünyesinde bütün barolarda Ceza İnfaz Hukuku ve Ceza Muhakemesi Hukuku dersi anlatıyorum. Bu dersleri Hukuk Fakültelerinde de anlatmaya başlayacağım.
EĞİTİM BİLGİLERİ VE YAYINLARI
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Gazi Üniversitesi’nde Özel Hukuk bölümünde master yaptım. Devlet Lisan Okulu’nda İngilizce Bölümü’nü bitirdim. Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsünde (Ankara) birer yıl süreli “Avrupa Birliği Hukuku Sertifika Programı”, “Ticaret Hukuku Sertifika Programı” ve “İnşaat Hukuku Sertifika Programı”nı tamamladım. Yayımlanmış “Devre Mülk ve Devre Tatil (2000)” “Ceza İnfaz Hukuku Mevzuatı (2009)” isimli kitaplarla, ceza infaz hukuku ve kat mülkiyeti hukukuna ilişkin çok sayıda makalem bulunmaktadır."
HABER: ALİ TÜRKASLAN


Editör: Haber Merkezi