“IŞİD’E YÖNELİK HAREKATLAR GÖSTERMELİK”
MHP'den 19’uncu dönem Kayseri Milletvekili olan Opr. Dr. Seyfi Şahin, Amerika’nın IŞİD’e yönelik hava saldırılarının göstermelik olduğunu, atılan bombaların sadece 1’i IŞİD’e 9’unun ise Türkmenler'e ya da orada yaşayan sivillere atıldığını öne sürdü. IŞİD’e yönelik harekatların göstermelik olduğunu öne süren Şahin, "IŞİD terör örgütü Amerika’nın Ortadaoğu’daki politikalarının uygulayıcısı" dedi.

Irak’a bağlı Telafer’den, saldırılardan kaçarak Kayseri’ye gelen Şuayip Halil Zalo ile birlikte Gazeteciler Cemiyet’inde basın toplantısı düzenleyen MHP 19’uncu dönem Kayseri Milletvekili Opr. Dr. Seyfi Şahin, tarihten günümüze her dönem Türkler’in imha edilmek ya da asimile edilmek istendiğini, şu anda da Irak’ta bu yönde ABD öncülüğünde girişimlerin uygulandığını yeni sözde devletlerin kurulduğunu savundu.

“IŞİD ABD POLİTİKALARINI UYGULUYOR”
Amerika’nın 'Büyük Ortadoğu Projesi' kapsamında Irak’ı şekillendirdiğini ve bölmeye çalıştığını belirten Şahin, "Irak’ta yeni yapılandırmaya gidiliyor. Bütün planlar büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde yürüyor. Bu proje ile Irak’ın kuzeyinde Kürt devleti kuruluyor ve de kurulmuş oldu. Türkiye’de bir devlet kurmak istiyorlar. 'Büyük Kürdistan' deniliyor bu devletin adına da. Bunun yanında Sünni Arap Devleti kuruluyor. Türkmenler'i de içine katmaya çalıyorlar ve IŞİD’de bu durumu yapılandırıyor. ABD politikalarını uyguluyor. 10 bomba atılıyorsa 1’i İŞİD’e 9’u Türkmenler’e atılıyor. IŞİD orda Irak Şam İslam Devleti diye adını koyduğu devletleşmeye gidiyor. Her ne kadar IŞİD, terör örgütü gibi gösteriliyorsa da kara hareketleriyle yok edilmek istenmiyor aslında. Orada uygulanmak istenen politikaların uygulayıcısı konumunda IŞİD. Ne yazık ki Ortadoğu parçalanıyor. Tehlikeli tarafı ise Türkiye’de bu işlerin içine sokuluyor. Güneydoğu’da 6-7 ekim olaylar gösteriyor ki Türkiye oradaki olaylara müdahale etmiyor. Gizli bir anlaşma mı var Amerika ile bunların üstünden durmak lazım."

"TÜRKİYE’NİN YARDIMLARI BİZE HİÇ ULAŞMADI"
Irak’a bağlı Telafer’den, yaklaşık 2 ay önce Suriye üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığını ve Kayseri’deki akrabaları ile birlikte Melikgazi İlçesi Belsin Semti'ndeki bir evde 13 kişinin yaşadıklarını belirten Şuayip Halil Zalo ise, Türkiye’nin yardımını hiçbir zaman kendilerine ulaşmadığını söyledi. Buna Irak devletinin izin vermediğini dile getiren Zalo, elektrik ve suyun da bölgede kesildiğini ve haftada bir verildiğini kaydetti. Zalo, Amerika’nın bölgede yaşayan insanları birbirlerine düşürmeye çalıştığını belirtti.
 
Editör: Haber Merkezi