Melikgazi Belediyesi personellerine yönelik yapılan gizlilik taahhütnamesinde yer alan bir madde sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşım yapılan maddenin yanlış anlaşılmaya yönelik duruma geldiğini vurgulayan AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke, kamuoyu açıklaması yaptı.  Ülke, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında: "14.12.2021 tarihinde bir kısım sosyal medya hesabında Melikgazi Belediyesi tarafından, çalışan personellerin kurum içerisinde edindikleri bilgileri 3. kişiler ile paylaşmasını önlemeye yönelik 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında hazırlanan taahhütnamenin farklı bir amacı varmışçasına paylaşıldığını görmekteyiz;

Bilindiği üzere Kişisel Verilen Koruma Kanunu şirketleri ya da kamu kurumlarını korumak için değil aksine kendi bünyelerinde çalışanları ve bu kurumlarda bilgileri bulunan vatandaşları korumak için yürürlüğe girmiştir. Şöyle ki; Belediyeler bünyesinde, kendi sınırları içerisinde ikamet eden çok sayıda kişinin emlak borcu, tapu bilgileri, vatandaşlık numaraları gibi özel bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgilerin muhafaza edilmesi belediyeler açısında birer yükümlülük teşkil etmektedir. Vatandaşlara hizmet şiarı ile çalışan Melikgazi Belediyemiz habere konu taahhütname ile vatandaşların hukuki güvenliğini sağlamaktadır.

Bu haber ile Melikgazi ilçesi sınırlarında ikamet eden ve Melikgazi Belediyesinde kişisel verileri bulunan her bir vatandaşın hukuki güvenliğinin emin ellerde olduğu da tescillenmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi