Kamuoyunda 'Sucuk davası' olarak bilinen davanın, Yargıtay aşamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu lehine sonuçlanmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Başkan Özhaseki'nin yeniden sucuk dağıtmasını algı yönetimi olarak değerlendirerek, “ Özhaseki'nin bu davranışı yenilen güreşçi güreşe doymaz misali bir davranış bozukluğudur " dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu karşısında Yargıtay aşamasında kaybettiği 'Sucuk' davasının ardından yeniden sucuk dağıtmaya başlayan Özhaseki'ye yüklendi.
"SUCUĞU SİYASİ ŞOV MALZEMESİ YAPMASI AYIPTIR , GÜNAHTIR"
"İktidarın yurttaşının kursağına koyamadığı, kilosu 40 liraya çıkmış sucuğu siyasi şov malzemesi yapması hem ayıptır , hem günahtır , hem de Türk milletini bıktırmıştır" diyen Kulkuloğlu, toplantıda şöyle konuştu:
"Bir süre önce Kayseri Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk iddialarımızla beraber bir dizi davalar silsilesi başlamış ve kamuoyunda geniş yer bulmuştu. CHP Milletvekillerinin şikayetleri üzere soruşturmalar açılmış sonucunda açılan davada belediye görevlilerinin aldığı cezalarla haklılığımız kanıtlanmış, Özhaseki ve tayfası ise zaman aşımı garabetinden paçayı kurtarmışlardı.
Bu yaşanan süreçte CHP’den konuşan her yetkili hakkında gerek belediye başkanı, gerekse belediye çalışanları birbiri ardına tazminat davaları açmışlardı. Bir algı yönetme sevdası ile böyle bir tutum içerisine giren belediye başkanı ÖZHASEKİ ve ekibi açtığı davaların çoğunu yerel mahkemeler huzurunda kaybetmişlerdir. Birkaç davayı ise yerel mahkemeler de kazanmış olmalarına karşılık bizler de temyiz hakkımızı kullanarak Yargıtay’a başvurmuştuk. Bu davalardan biriside Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU aleyhine belediye başkanının açmış olduğu ve hukuki süreç tamamlanmadan sucuk dağıttığı Kayseri 5. Asliye Hukuk Mahkemesinde ki tazminat davasıdır.
Sözüm ona ÖZHASEKİ yerel mahkemenin verdiği hüküm, sanki kesin hükümmüş gibi davranarak, kazandığı tazminat parasıyla Kayseri’de sucuk şovları yaparak bir algı yönetmeye çalışmıştır.
Ama ÖZHASEKİ’nin hesaplayamadığı, Ankara’da ki Yargıtay Hakimlerinin mahkemenin karar düzeltme müracaatımız sonucu, yerel mahkemenin kararını bozup hükmü kesinleştirmesiydi.
Hakimlerin kararının Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu lehine kesinleşmesi üzerine bizde Kayseri Büyükşehir belediyesi önünde basın toplantısı yaparak, erken öten horozun mahcup olacağını bir dünyaya göstermiş ve helal paramızla aldığımız 2 kilo sucuğu soyup, bir ayakkabı kutusunun içerisine koyarak kapısının önüne, yaklaşık bin kişilik hemşehri grubuyla aklı başına gelsin diye koymuştuk."
"YENİLEN GÜREŞÇİ GÜREŞE DOYMAZ"
Sucuk davasını kaybetmesine rağmen, Özhaseki'nin yeniden sucuk dağıtmasını " Yenilen güreşçi güreşe doymaz" sözleriyle değerlendiren Kulkuloğlu, sucuk dağıtarak kamuoyunda algı oluşturmaya çalıştığını öne sürdüğü Özhaseki'nin davranış bozukluğu içerisinde olduğunu iddia ederek şöyle konuştu:
"Ama gelin görün ki , ÖZHASEKİ’nin aklının başına gelmesi bir yana, yenilen güreşçinin güreşe doymadığı misali Kayseri 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde aleyhime kazandığı ve Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin kısmen kabul kısmen red kararı karşısında , Yargıtay’a müracaatla karar düzeltme talebimizin sonuçlanmasını beklemeden tekrar bir sucuk partisi daha düzenlemiştir. Bir belediye başkanı algı yönetme adına mal bulmuş mağrip gibi mahkeme hesabına yatırılan parayı sözüm ona kullanmıştır. Karar düzelme sonucu eğer yine karar aleyhlerine kesinlik kazanırsa, bir kez daha mahcubiyet yaşayacağı aşikardır. Bu sefer, daha önce soyup ,baş ucuna koyduğumuz sucuğu ; iki yumurta ile bir tavada kızartıp, ona makamında ikram edeceğim. belki o zaman aklı başına gelir!"
HABER: ALİ TÜRKASLAN
 
Editör: Haber Merkezi