YRP Kocasinan İlçe Başkanlığı’nda genel kurul heyecanı yaşandı. Melikgazi sonrası ikinci kongresini Kocasinan’da yapan YRP’de mevcut başkan Mehmet Atıcı tek listeyle seçime girdi.  Kongreye katılan Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Yeşil, yaptığı konuşmada, “Batı medeniyeti iflas etmiştir. Bütün kurumları ve kuruluşları ile insanlığa verebilecek hiçbir şeyi kalmamıştır. Bu vahşi, ırkçı, emperyalist düzen bütün dünyanın kanını sömürüyor. Yıllardır milletimizi oyalıyorlar. Türkiye’de güneş doğmak üzeredir. Biz bu batı taklitçilerini uzaklaştıracağız” dedi.

YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz de, eski güçlü Türkiye’yi kurmak için çalışacaklarını vurguladı. Altınöz, “İktidara gelince daha çok çalışacağız. Bu ülkenin sahibi 85 milyon insandır. Kayseri'de başlayarak Türkiye’yi kurtaralım. Bizim hedeflerimiz büyük. Yeniden Refah Partisi olarak en büyük sıkıntıyı, faiz sistemini uzaklaştıracağız. Kademe kademe ilerleyerek ortada kaldıracağız. Biz iktidara gelince, bütün imkanları tek kasaya toplayacağız. Şu anki iktidarın ekonomi politikasında emekliye, memura para yok. Bizim genel başkanımız iktidara gelince her şeyi kaldıracak. Eksiklerimizi tamamlayacağız, ne gerekiyorsa yapacağız. Kayseri Belediyesi olmak üzere 16 ilçeye de YRP bayrağını dikeceğiz. Biz kimseyle iş birliği yapmıyoruz. Biz sadece vatandaşımızla, milletimizle iş birliği yapıyoruz. İlk yapılacak bakanlar kurulu toplantımızda, memura, emekliye, yüzde 100 zam olacak. Bu gençler genel başkanımızı, Cumhurbaşkanı yapacak. Kocasinan hazır, Türkiye hazır, Yeniden Refah Partisi hazır, Genel başkanımız ve biz hazırız” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, kayın validesini kaybetmenin üzüntüsünü dile getirerek, Temmuz’a kadar çalışmalarını bitireceklerini söyledi. Narin, “Temmuz' a kadar eksik ilçe bırakmayarak, il kongresine gidip genel seçim startını vereceğiz. Salonların, meydanların, doluluğun sizi aldatmasın. Biz bir avuç inanmışla kitleleri arkamıza alacağımıza inanıyoruz. Millî görüş şu andaki navigasyondur. Milletimiz navigasyon olmadan bir adres bulamıyor. Yolu kaybettiğimiz zaman bile alternatif yol buluyor. Ekonomik sıkıntılardan kurtulmak istiyoruz. Millet, mazlumlar, Kayseri, inanmışlar bizi bekliyor. Bizlerde oturum alıp bizi bekleyenlere gideceğiz. Biz 7 milyar insanın refahı için buradayız. Bu koltuklarda oturuyorsak, bunun sorumluluğunu bilerek davamızı savunacağız” dedi.

YRP Kocasinan İlçe Başkanı ve adayı Mehmet Atıcı da, seçimlere dikkat çekti. “Hayatımız sürekli seçimler içinde gidiyor” diyen Atıcı, “Hayatta; ev seçme, araba seçme, yiyecek seçme, hatta kabir seçme durumundayız. Yani bu kadar seçimin olduğu hayatta bizi yönetecekleri seçerken daha dikkatli olmak gerekmiyor mu? Unutmayalım ki ezilen halkların haklarını korumak sadakat, ehliyet, emanet şuurundaki kadrolarla olabilmektedir. Ve şu an bu kadrolar Kocasinan'da vücut bulmuş. 2. kongresini yapmak üzere karşınıza çıkmıştır. Merhum şairimiz Necip Fazıl Kısakürek güzeli anlatıyordu, diyordu ki; hangi o Müslüman ki her güzele bedeldir, insan defilesinde eskimez tek modeldir” diye konuştu.

Tek liste halinde gidilen kongrede Mehmet Atıcı, yeniden Kocasinan ilçe başkanı seçildi. (1HA)

Editör: Haber Merkezi