Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç konu ile ilgili açılamasında; “İlçe Başkan yardımcım Murat Akarsu ile birlikte Soysallı mahallesini ziyaret ettik, ziyaret sırasından vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledik. Soysallı da ki araziler kıraç bir bölge, sulu tarım değil susuz tarım yapılıyor. Bims madeninin özelliği ekilen bitkiyi mahsulü serin tutuyor hem de havalanmasına vesile oluyor. Eğer bu tarlalardan bims alınırsa oralarda ne ot yetişir nede bitki yetişir ve sulu tarıma geçilmek zorunda kalınır, bu vatandaşlar ne yapacak? Koyuncu abilerimiz var arazilerde ot yetişmezse koyunlarını nede otlatacaklar? Yetkililer bu arazileri kiraya verirken vatandaşları düşünmek zorunda. Yetkililere sesleniyoruz burada ki Soysallı mahallesi vatandaşlarının ve Kızık mahallesi vatandaşlarının sesini duysun, binlerce insan bu arazilerde geçimini sağlıyor. Lütfen bu yapılan yanlıştan dönülsün.Soysallı mahallesinin bazı yolları parke yol yapılmamış, vatandaşlar yazın toz kışın çamur içinde dolaşmak zorunda kalıyor. Tapulu arazi yok, vatandaşın yeni ev yapabileceği bir arazisi yok. Doğalgaz mahallenin içinden geçiyor ama vatandaş faydalanamıyor. Yetkililerden Soysallı mahallesinde ki bu sorunları çözmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZ TARLALARIMIZA MADENİN GİRMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Mahalle sakinleri; “Bizim köyümüzün arazisi kıraç bir arazi bu tarlalar bizim elimizden gittikten sonra biz aç ölürüz. Toprağın altında ki bims madeni verimi daha çok arttırıyor, kış günü aldığı yağışı tabana emiyor yaz günü sıcakta mahsule veriyor. Kesinlikle biz tarlalarımıza madenin girmesini istemiyoruz, zaten zamanında bizim mahalleden yediler şimdi tekrar yemek istiyorlar.

“BURADA ÜRETSEK HAYVANLARIMIZIN YEMLERİNİ ÜRETSEK BUĞDAY, KABAK ÇEKİRDEĞİ ÜRETSEK DAHA GÜZEL DEĞİL Mİ?”

1 kişi zengin olacak diye binlerce kişinin mağdur edilmesine gerek yok Cumhurbaşkanımız zaten tarıma önem verin ekin diyor, bims madeni alınan arazi 25-30 sene verim vermez. Deniliyor ki köylerde kalsın insanlar ekmeklerini köylerde kazansınlar, köylerde ekmek kazanmak için arazimizin olması gerekiyor arazimize maden şirketi girerse hiç verim alamayız. Ondan sonra şehrin varoşlarına gideceğiz, işçi olarak çalışacağız. Burada dursak burada üretsek hayvanlarımızın yemlerini üretsek buğday, kabak çekirdeği üretsek daha güzel değil mi? Cumhurbaşkanımıza bu durumumuzun duyulmasını istiyoruz, kendisi tarımda ekilmeyen yer kalmasın diyor ama burada elimizde ki topraklar alınıyor buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Bims madeni aslında bonza taşı olarak geçiyor maden değil, işlenecek bir fabrikası yok yapı malzemesi olarak kullanılıyor, maden değeri çok düşük. Halkı da mağdur ettiler arazileri de mağdur ettiler. Biz bonza taşının maden kapsamından çıkarılmasını ve tarlalarımızın böyle kalmasını istiyoruz.” dedi.

“DOĞAL GAZ SORUNUMUZUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ”

Soysallı mahalle Muhtarı Ali Sütçü; “Köyümüzün içinden doğal gazın boruları falan her şeyi geçiyor ama biz bundan yararlanamıyoruz. Bu doğal gaz sorunumuzun çözülmesini istiyoruz yetkililere arz ederim.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi