AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki’nin adaylığına MHP ve CHP’nin yapmış oldukları itiraz Yüksek Seçim Kurulu tarafından oybirliği ile reddedildi.

Özhaseki’nin Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden geç istifa ettiği gerekçesi ile önce Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan, ardından İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kuruluna itiraz eden MHP ve CHP reddedildi.

Yüksek Seçim Kurulu Kararını Develi’de katıldığı açılış töreni sırasında alan AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, “Haseki Başkan aday olamaz da olamaz deyip durdular. Niye olamazmış. Çünkü Elektrik Şirketinde Yönetim Kurulu Başkanıymışım. O Elektrik şirketini dün siz iktidardayken batırmak için elinizden geleni yaptınız. El koymak için elinizden geleni yaptınız. Sizin döneminizde değeri neredeyse sıfıra düşmüştü. Bugün için şirketin değeriyle ilgili değerlendirmelerde 300-500 trilyondan bahsediliyor. Bu duruma gelinmesinde benim emeğim herkes tarafından biliniyor. Bu şirkette ben yönetim kurulu başkanıyım diye söylenmedik söz bırakmayan, itirazlarda bulunanlar cevaplarını aldılar. Yüksek Seçim Kurulundan karar verildi. Yaptıkları itirazlara oybirliği ile Red kararı çıktı” dedi.

Özhaseki, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmelerde ayrıca “Bizim önümüzü kesebilmek için hizmet üretmek, proje geliştirmek, çalışmak yolunu tercih etmiyorlar. Bizi yenebilmek için iftiralara, yalan-dolanlara, kumpaslara başvuruyorlar. Bu noktada amaçlarına ulaşamayınca soluğu mahkeme kapılarında alıyorlar. Uydurma mazeretlerle, şaşkınca yorumlarla, absürt kıyaslamalarla, sahte delillerle mahkemeye müracaat ettikleri için her defasında mahkeme duvarına tosluyorlar. Bugüne kadar gerek CHP gerekse MHP tarafından ne tür konuda olursa olsun yapılan tüm şikayetler, tüm itirazlar, tüm suçlamalar mahkemelerce reddedilmiştir. Ben buradan çağrımı yeniliyorum. Başta MHP ve CHP olmak üzere tüm muhalefet partileri bizimle hizmet alanında, proje konusunda yarışsınlar. Yalanlara dolanlara iftiralara tevessül etmesinler” diye konuştu. 





Editör: Haber Merkezi