Yüksek Seçim kurulu CHP’nin erken seçimde ön seçimsiz aday belirleme yönetmeliğini uygun buldu.
YSK, CHP 'nin erken seçimde milletvekili adaylarını ön seçim yapmadan belirleme konusunda Parti Meclisi'nin aldığı kararı uygun buldu.

CHP Parti Meclisi pazar günü yaptığı toplantıda aday belirleme yönetmeliğindeki değişiklik önerisini kabul etmiş, bu değişiklik sonrası erken seçimde "Ön seçim" yapıp yapmaması gerektiğini YSK'ya sormaya karar vermişti.

Başvuru dün yapılmıştı. YSK, CHP'ye jet hızıyla cevap verdi. YSK'nın bu kararı ile CHP, erken seçimde adaylarını ön seçim yapmadan belirleyecek.

"YENİ ADAYLIK BAŞVURUSU OLMAZ, AYNI LİSTEYLE DEVAM"
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, "YSK'nın kararı doğrultusunda Parti Meclisi tarafından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na liste yapma yetkisi verildi. Yapacak bir şey yok, daha önce ön seçim geçirmiş bir liste var. Kayseri'de de örgütün genel kanısı ve kanaati de aynı listenin devamı niteliğindedir. Tabi yarışan arkadaşlarımızın belki talepleri olabilir ama sonuçta genel merkez karar verecek. Bizde genel merkezin aldığı kararlara saygı duyup çalışmalara devam edeceğiz. Aynı liste devam çünkü yeni aday olacak arkadaşlar vardı bu aşamadan sonra yeni adaylık başvurusunun olacağını da zannetmiyorum. Olmaz çünkü aynı liste olacak! Genel kanı bu, genel başkanın da kanaati bu doğrultuda! Söylemlerinden anladığımız kadarıyla... Dolayısıyla yeni adaylık başvurusu olmaz, eski adaylar eski listeler merkez yoklamasıyla tanzim edip YSK'ya vermesiyle tüm Türkiye'de seçim yaptık. Şu iki aylık süre zarfında genel merkezin başka bir arkadaş üzerinde bir kanaatleri varsa onu bilemiyorum ama genel kanı Kayseri'de aynı liste ile devam gibi gözüküyor" şeklinde ifadeler kullandı.
Ayan'ın bu açıklamalarından sonra, CHP Genel Merkezi inisiyatifinde parti içerisindeki dengelerin nasıl değişeceği ise merak konusu oldu.
HABER: ALİ TÜRKASLAN
Editör: Haber Merkezi