İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili ve Kocasinan Meclis Üyesi Kazım Yücel, Büyükşehir Meclisi sonrasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Büyükşehir'de çok fazla gündem maddesi olmadığını dile getiren Yücel, " Ya belediyenin bütçesi yok yada gündeme getirecek konu bulamıyor. Hizmet anlamında çok bariz isim vermelerle ilgili vatandaşa çok dokunmayan konularla ilgili gündem maddeleri vardı. Bunların bazılarına evet bazılarına hayır dedik.

Kamu yararına olan konuları es geçmiyoruz, yeter ki topluma faydalı bir konu getirsinler kabul diyoruz. Fakat bugünkü gündem maddelerinden bir tanesi kamuoyunun çok iyi bildiği ballı villa diye tabir edilen Talas Reşadiye bölgesinde toplu satılan bir belediye ihalesinin Kayseri'deki muadili bu sefer güneşli bölgesinde eski bir ziraat okulunun olduğu bölgede yerin imara açılmasıydı. Güneşli bölgesinde bir yer imara açılacaksa Güneşli halkıyla istişare edilmeli, bu bölge halkının yakınında yapılan imarlaşmada alt yapı hizmetleri, nedir bunlar; kanalizasyon, su, elektrik, telefon ve ulaşım gibi şeyleri sağlayacaksınız ondan sonra gerekiyor ise bu ihaleye çıkıp, tek tek satmak şartıyla buradaki parselleri en yüksek rakama vereceksiniz.

Bunun öncesinde buranın tarım alanı olduğu konusunda konuşmalar oldu, onları yapan arkadaşların ben onun üzerine bu ifadeyi yaptım, sayın belediye başkanına da buradan ifade ettim. Eğer bir imarlaşma yapılacaksa Kayseri'nin malının en üst rakama satmış şekilde sizi görmeliyiz, görüyor muyuz? Görmüyoruz. Örneği de ballı villa denilen yere yaptığınız hata, yaptığınız yanlış satış bugün Kayseri'de konuşuluyor bunun tekrarına izin vermeyeceğiz dedik ve bu konuda İYİ Parti olarak ret oyumuzu kullandık" diyerek güneşli halkının düşüncelerinin önemli olduklarını ve düzeltme olmadığı şekilde ret etmeye devam edeceklerini ifade etti. (BGC)

Editör: Haber Merkezi