6 Eylül tarihi itibari ile okullarda eğitim ve öğretim başladı. Öğrenciler ve öğretmenler ders başı yapmasına rağmen okulları temizleyecek personellerin alımı hala yapılmadı. Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel de okulların hizmetli sıkıntısını gündeme taşıdı. Yücel, okulların açılmasına rağmen eğitim ve öğretime hazır olmadığı söyledi.

Yücel, "Pandemi süreci yaşıyoruz. Pandemi sürecinde okullarından hem öğrenciler hem de öğretmenler uzak kaldı. 6 Eylül itibari ile 'Okullarımızda her hazırlık yapıldı' denilerek eğitim ve öğretime başlanıldı. Okullarda eğitim öğretim başlamasına rağmen, eksiklikler maalesef hala tamamlanmadı. Okullarda ortaya çıkan tablo ise ürkütücü. Pandemi süreci bize temizliğin ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Gelin görün ki okullar açılmasına rağmen, binalarımızın temizliğini yapacak personel alımı veya TYP kapsamında hala alım yapılmadı. Okul müdürlerimiz ve okul yöneticilerimiz, öğrenci ve eğitimle uğraşmak yerine işlerini güçlerini bırakıp eline fırça ve temizlik malzemesi alarak görev yapmaya çalışıyor. Öğrenci, öğretmen, servis, veliler gibi konulara eğilmesi ve okulun başarısını artırmak için çaba sarfetmesi gereken yöneticiler, maalesef plansız bir eğitim dönemi nedeniyle okullarda temizliği kendileri yapmak zorunda kalıyor. Temizlik yapan yöneticiler bu kez diğer işlemleri bitirebilmek için yoğun çaba sarfetmek zorunda kalıyor. Gerçekten bu tablo Türkiye'ye yakışmıyor, Kayseri'ye yakışmıyor. Okulları açacağınız zaten belliydi.

Peki neden okullara hizmetli alımını öğrenciler sınıflara gelmeden önce bitirmediniz. Şimdi TYP'ye başvurular başlıyor. Bu süreç de en az 1 ay sürecek. Peki, bu 1 ay boyunca okullar temizlenmeyecek mi? Her okulun temizliğini okul idarecileri yapmak zorunda mı? Zaten eğitim ve öğretimde yap boz şeklinde ilerliyorsunuz. Her alanda olduğu gibi eğitim ve öğretimde de başarısızsınız. Bari bunu becerebilseydiniz de okullar açılmadan hizmetli alımını gerçekleştirseydiniz. Maalesef bu konuda da sınıfta kaldınız. Okulları açtınız ama okulların temizliğini yapamadınız. Hijyen bir ortamda ders imkanı sağlayamadınız ve eğitimcilerin de işini artırdınız." dedi. Yücel, "Buradan yetkililere sesleniyorum. Personel alım sürecini hızlandırın. Okullarımızdaki temizlik hizmetlerini hızlandırın. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sağlıklı bir ortam sağlayın" diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi