İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yücel, Erkilet Mahallesi’nde bulunan semt pazarında esnafları ziyaret etti. Pazarcı esnafın ve alışveriş için gelen vatandaşları dinleyen Yücel, pahalılıktan dert yandı. Pazarda fiyatların yüksek olmasına rağmen esnafın kazanamadığını anlatan Yücel, “Pazarcı fiyatlardan memnun değil. Alış fiyatların üzerine çok komik rakamlar koyuyorlar. Örneğin 100 kilo domates satarım diyor. Domatesten kazanacağım 50 kuruş. Bununla beraber 50-60 lira para kazanmış oluyorum. Eğer yediğim içtiğim çaylardan ufak tefek bir şeyler kalırsa da evimin rızkını kazanmış oluyorum diyorlar. Nasıl bir Türkiye olduk, dengeler alt üst olmuş” diye konuştu.

“VATANDAŞ FİYATLARDAN RAHATSIZ”

Vatandaşların da yüksek fiyatlardan şikayetçi olduğunu belirten İYİ Partili Yücel, “Pazar fiyatı her ne kadar market fiyatlarından düşük olsa da aldıkları emekli maaşı ve yaşam standartlarına göre pazardaki fiyatların dahi yüksek olduğundan bahsediyorlar. Pazarcılar birinci ayda fiyatların artacağını düşünüyor. Tüketici de gelen maaş farklarının, birinci ayda bu zamlarla kaybolacağından bahsediyor” dedi.

“BELEDİYE İMARLAŞTIRIRKEN PAZAR YERİNİ PLANLAMAMIŞ”

Pazar yerinin konum olarak olanaksız olduğunu da belirten Yücel, esnaf ve vatandaşların uygun olmayan şartlarda bulunduğunu anlattı. Otopark alanının pazar yerine dönüştürüldüğünü savunan Yücel, “Belediye imarlaştırırken pazar yerini planlamamış ya da planlanan yere bu pazar yeri götürülmemiş. Açık alanda pazarcının satış yapması vatandaşın ve pazarcının soğukta kalmasına sebep oluyor” diye konuştu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi