ESNAF VE VATANDAŞI DİNLEDİ

Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, sorunları yerinde dinlemeye devam ediyor. İyi Partili Kazım Yücel'in bu kez adresi Sahabiye Mahallesinde kurulan semt pazarı oldu. Yücel, burada hem vatandaşlarla hem de esnafla görüştü.

DEVLET ÜNİVERSİTELERİNİ TİCARETHANE OLARAK GÖRÜYORLAR

İyi Partili Kazım Yücel'e dert yanan ve üniversite bitiren bir pazar esnafı, "Bir dürüm olmuş 33 lira. Ben küçümsemiyorum ama bir ameleden bir farkım yoksa o kadar üniversiteyi neden açıyorsun. Üniversiteleri ticarethane olarak görüyorlar. Benim babam sigortasını yatırmadı bana okumam için üniversitede para gönderdi. Bu şekilde gitmez artık. Üniversiteleri ticarethane olarak görürsen, devlet arazilerine ticarethane olarak görürsen, her bilbordlarda geçerken bakıyorum ihale ile satılık 3 tane arazi 3 tane dükkan yeri bir tane akaryakıt yeri, buralar devletin değil mi?" diye sordu.

HER BİR TÜRK VATANDAŞI 2 SURİYELİYE BAKIYOR

Pazar esnaflarından bir diğeri ise "Millet acından ölüyor, Suriyelileri görüyoruz pazara geliyorlar torba torba alışveriş yapıp gidiyorlar. Tamam müslüman evet ama bu kadar da olmaz. Geçen gün gördüm konuşurken her Türk vatandaşı 2 Suriyeliye bakıyor verdiği vergi ile. Türk vatandaşı kendi karnını doyuramıyor vergi vereceğim diyerek. Suriyeli dükkan açıyor vergi yok, araba alıyor vergi yok araba satıyor vergi yok. Benim şahsıma ait arabam değil bir bisikletim bile yok. Ben seyyar satıcılık yapıyorum. 370 TL bana ceza yazıyor ekmek paramı kovaladığım için. 5 yıldır Suriye’de savaş yok Halep’de ticaret devam ediyor, her bayram bayrama ziyarete gidiyorlar." dedi

ÇİFTÇİ BİTTİ, ESNAF BİTTİ

Yeşillik satan bir diğer pazar esnafı ise, “Daha bunlar iyi günlerimiz. Bu sebzeler falan geçen senenin tohumu, bu sene eken dikende yok. Ekenlerde gübre alamadılar gübre atamayacaklar. İkibin ikiyüze alınan ıspanak tohumu dört bin iki yüzelli oldu. Bu sene böyle gittikçe hiç bir çiftçi ekip dikmeyecek asıl kriz seneye başlayacak. 100 liraya aldığın ilaç bu gün 350 lira. Çiftçi bitti esnaf bitti her gün zam. Nereye kadar gidecek daha. Yapacak da tek bir şey var oda sandık." diye konuştu.

BİR DOKUNDUK BİN AH İŞİTTİK

Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan İyi Partili Kazım Yücel de “Pazar esnafımızın halini hatırını soralım ramazan öncesi sohbet edelim istedik. Esnafımıza bir dokunduk bin ah işittik. Bir esnafımızla sohbet ederken esnafın oğlu olduğunu ifade eden genç ‘Babam pazarcılık yaparak sigortasını yatırmayarak beni okuttu. Mühendis oldum ama ameleden farkım yok. Bu kadar üniversite açarak sanki ticarethane işletir düşüncesinde olarak olmaz bu iş.

Üniversite var ama mezun olana iş yok. 'Ben hakkımı helal etmiyorum’ diyerek şikayette bulundu. Esnafımız vatandaşımız çok dertli, yapacak bir şeyimiz de kalmadı artık ama tek yapacak bir şey var o da sandık" dedi. Yücel, "Bu duruma benzer şikayetleri yaptığımız diğer ziyaretlerimizde de rastlıyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi.

Editör: Haber Merkezi