Kazım Yücel, yaptığı konuşmada Kayseri'deki Suriyeli sığınmacıların yarattığı sorunların giderek arttığını, bunun yanı sıra da Afganistan'dan gelen sığınmacılarla ilgili gelişi güzel hareket edildiğini dile getirdi.

Yücel, Kayseri'deki son durumu "Türkiye yol geçen hanı oldu. Her taraftan insanlar giriyor. Kayıtlı yahut kayıtsız toplam 6 milyon civarında Suriyeli sığınmacı olduğu tahmin ediliyor. Bunların hatırı sayırı bir kısmı Kayseri'de bulunuyor. Vatandaşlardan öyle şikayetler geliyor ki hayretler içerisinde kalıyorum. Bayram döneminde bazı ilçelerimizde su sıkıntısı yaşanırken, Suriyeli sığınmacılar Keykubat Mahallesi'nde cami suyuyla halı yıkıyor. Zabıtamız Türk vatandaşına kuralları uygularken, Suriyeli sığınmacılar harıl harıl halı yıkıyor. Kayseri'deki Suriyeli sığınmacılar öyle bir hâle geldi, ailenin nazlı çocuğu gibi, ne isterlerse yapıyorlar. Her türlü kavga, gürültü vb. olaylarda 3 kişiden biri Suriyeli sığınmacı çıkıyor”dedi.

“ TÜRK POLİSİ BUNLARA MÜDAHALE ETMEYECEK Mİ?”

Afganlı sığınmacılar için ayrıca bir parantez açan Yücel, "Sığınmacılara Afganlılar da dahil oldu. Afganlılar daha da tehlikeli bir şekilde geliyorlar, kapılar açılıyor ve kim olduklarını da bilmiyoruz. Cumhur İttifakı ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bile buna tepki gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde siyahiler arasında kavga oluyor, bunları ayıran Afganlı sığınmacılar oluyor. Türk polisi bunlara müdahale etmeyecek mi?" şeklinde konuştu.

"KENDİ MUHTARLARINI SEÇECEK DURUMA GELDİLER"

Sığınmacıların nüfusunun giderek artmasının uzun vadede demografik sorunlar yaratacağının altını çizen Yücel, "Sahabiye, Küçük Mustafa, Fevzi Çakmak, Keykubat, Küçük Ali mahallelerinde fazlasıyla Suriyeli nüfusu olduğunu görmüyorlar mı? Bu mahallelerde muhtarlık seçimi yapılır ve onlara da seçme hakkı verilirse kendi muhtarlarını seçecek duruma geldiler. Sosyal medyadan tepki gösterir duruma geldiler ve neredeyse biz hesap verecek konuma geliyoruz. Suriyeli sığınmacılar, Kayserili vatandaşımdan daha farklı haklara mı sahip? Ben onlar için Mehmetçik'imi Suriye'de öldürmüşüm. Mehmetçik'im orada ölecek ve Suriyeli zımba gibi delikanlılar burada keyif çatacak. Gidip vatanlarını korumalarını söylüyoruz. Bayramda gönderiliyorsa gelmemelerini söylüyoruz. Burada Suriyeli sığınmacılara böyle şefkatli davranışı esefle karşılıyorum. Yedi ila sekiz yıl içinde göreceksiniz, Suriyelilerin burada kabadayılık yapacağı dönemlere doğru gidiyoruz. Emniyetimizi ve zabıtamızı uyarıyorum: Kayserili vatandaşlarımızın mağduriyetlerini mutlaka giderin. Suriyeli sığınmacıların da bir koruma alanı içerisinde bir süre daha muhafaza edilmesini ve ülke politikası geliştirilmesinin ardından vatanlarıyla barıştırılarak vatanlarına gönderilmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

“HİÇ KİMSEYİ ATEŞİN ORTASINA, ESAD'IN KUCAĞINA ATMAYACAĞIZ”

Partisinin Suriyeli sığınmacılar politikasına da kısaca değinen Yücel, "Bizim yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Dursun Ataş'ın politikası "Suriyelileri Def Edeceğiz" şeklindeydi. Yaşlı, kadın, çocuk ve mağdurları değil de; zımba gibi gençleri ülkelerine geri gönderilmesini hedefliyorduk. Suriyeliler bir şekilde memleketlerine geri gönderilecek. Suriye'de huzur ortamı sağlanacak; hiç kimseyi ateşin ortasına, Esad'ın kucağına atmayacağız. İYİ Parti'nin politikalarının bu şekilde olduğu kanaatindeyim" dedi. (BGC)

Editör: Haber Merkezi