Kazım Yücel...
Kocasinan Belediye Meclisi'nin kibar, beyefendi meclis üyelerinden bir tanesi.
Kibar olup, beyefendi olup, aldığı vazifenin kendi çapınca hakkını vermek adına Kayseri halkının sorunlarını görüp zaman zaman yapıcı eleştiriler getirmeyi kendisine düstur edinmiş bir insan!
Ama MHP'li!
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar'ı da en azından MÜSİAD Başkanlığı ve yıllardır takip ettiğim Kayseri Büyükşehir Belediyesi meclisinin  üyeliği görevlerinde iken kibar ve beyefendi bilirdim.
Taa ki, düne kadar!  
Kocasinan Belediyesi'nin dünkü meclis toplantısında, kibar ve beyefendi bildiğim bu iki isim karşı karşıya geldi.
Adete bir birlerine rest çekme noktasına dahi geldiler!
MHP'li Kazım Yücel bey, her ay olduğu gibi dünkü Kocasinan Belediye meclis toplantısında beyefendiliğinden asla ödün vermeden kibarca söz isteyip, Kocasinan Belediyesi sınırları içerisinde yapımı devam eden ve bir türlü bitirilemediği için de vatandaşı trafikte adeta canından bezdiren köprülü kavşak inşaatlarının akıbeti hakkında bilgi isteme girişiminde bulundu.
Girişim diyorum çünkü;  Kazım bey söz istemek için elini havaya kaldırıp tam konuşacakken, meclisi yöneten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar'ın orantısız, bir o kadar da sert tepkisiyle karşı karşıya kaldı.
***
Peki neden bu tatsız olay yaşandı?
Yaşanan gelişmeleri anlamak için müneccim olmaya gerek yok aslında!
Olan biteni tüm detaylarıyla irdeleyip iyi analiz etmek yaşananların perde gerisini gün gibi aydınlatır sanırım.
Kocasinan Belediyesi'nin  6 Temmuz 2015 Pazartesi günü yapılan Temmuz ayı olağan meclis toplantısına bir göz atarsanız, yaşanan tatsızlığın da asıl kaynağına erişmiş olursunuz!
O meclis toplantısında da her zamanki gibi kibarca söz isteyip konuşmaya başlayan MHP'li Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i, Özhaseki'nin çalışma ekibini tasfiye etmekte 6 ay beklemesini sorgulayarak usturuplu bir biçimde harfiyen şöyle eleştirmişti:
               " Mehmet Özhaseki'nin ekibini değiştirmek 6 ay sonra mı aklına geldi? Yahu Allah aşkına bu insanlar 6 aydır orada (Ben sürüldüm) korkusuyla tetikte oturdular. Var mı böyle bir şey? Ben zannettim ki Başkan Mustafa Çelik Milliyetçi Hareket Partisi'nden Belediye Başkanı oldu. Çünkü biz oraya oturmuş olsaydık ancak o kadar değişiklik yapabilirdik. Bu nasıl bir değişiklik öyle, hem de kökten! Yani siz Mehmet Özhaseki'yi asimile mi etmek istiyorsunuz? Veya 20 yılda yaptıklarını yok mu saymak istiyorsunuz? Başarısız mı görmek istiyorsunuz?  - Yahu sen önce git, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile el sıkış ve kardeş olduğunu göster. Kayseri'deki 2 belediye başkanı bir birine girmiş muhabbet etmiyorlar. Çözüm yok ortada! Kardeş olacaksak Milliyetçi Hareket Partisi'yle kardeş ol el uzat bırak Slovanya'yı! Açık söylüyorum Kayseri Forum'u sattılar bedeli de kayıtlardadır. Ama şunu söylüyorum Kayseri'nin kalesini kiraya verdiler. Ama Kayseri'nin kalesini sattırmayız! Borç kapatmak için Kayseri'nin kalesini sattırmayız. Onun için hesaplarınızı lütfen iyi yapın. Bu uyarılarımızı da lütfen ciddiye alın."
***
İddialar çok ciddiydi ancak, o gün bugündür Kazım Yücel'in bu iddiaları havada kaldı.
Halada havada!
Bir tane babayiğit de çıkıp, 'Kardeşim bu söylediklerin doğru değil. Sen bu söylediklerini ispatlamalısın" diyemedi.
Hiç biri de ilgili konuya ilişkin iddialara dava açmayı bırakın, siyaseten basın yayın organları yoluyla dahi yanıt vermedi, veremedi.
Bu tür konularda herkes her zaman olduğu gibi kulağının üzerine yatmayı tercih etti, yukarıda da belirttiğim o çok ciddi iddiaları duymazdan geldi.
***
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar'a gelince!  
6 Temmuz 2015 Pazartesi günü yapılan Temmuz ayı olağan meclis toplantısında, siz yok muydunuz?
Yoo oradaydınız!
MHP'li Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel o gün o iddiaları ortaya atarken, gayet rahat tavırlar sergiliyordunuz!
Hatta MHP'li Kazım Yücel'e dönerek oldukça nazik bir üslupla gülerek, "Bu sorularınızla ilgili benden cevap beklemiyorsunuz değil mi? Burada beni ilgilendiren bir şey yok.  Burada siz sadece düşüncelerinizi izah ettiniz. Diyeceğim bir şey yok" demediniz mi?
O günden sonra ne oldu da, dün kendinizi kaybedip bu duruma geldiniz Sayın Ahmet Çalokbayraktar?   
Kazım Yücel tarafından üçüncü bir şahsa 1 ay önce yapılan ağır eleştiri ve iddiaları tebessüm ederek hoş karşılayacaksınız,  1 ay sonra aynı Kazım Yücel'i mecliste konuşturmamak için adeta yırtınacaksınız!
Sizin başkanlık anlaşınız bu mudur?
***
Böyle tutarsız davranışlar sergileyerek, o meclisi yönettiğinizi veya bundan sonra yönetebileceğinizi mi zannediyorsunuz?
Kocasinan gibi metropol bir ilçenin Belediye Başkanı sıfatını taşıyan kişinin her şeyden önce bir şahsiyeti ve duruşu olur, olmalıdır!
İlkeli insan olan, dün gülümseyerek hoş karşıladığı şeye (Aldığı talimat gereği midir bilinmez)  bu gün şiddetle karşı çıkmaz.
Her şeyden öte kendini bilen bir insanın, halkın oylarıyla seçilmiş bir şahsiyete karşı tutumu öyle olmamalıdır.
Sözün özü; tesadüfen kurulduğunuz o koltuğa halkın doğrudan kullandığı oylarıyla oturmadığınız sürece sizden başkan falan olmaz, olamaz Sayın Ahmet Çolakbayraktar...
Kocasinan'a başkanlık yapabilecek kişi, her şeyden önce kendine saygılı,eğilmeden-bükülmeden dik duran, bağımsız ve hür olmalıdır!