Geçen sezon hem lig, hem de Euro Cup’ta final oynayan AGÜ Spor, sezonun ilk antrenmanını yerli sporcularıyla yaptı. Başantrenör Ayhan Avcı, açılışta yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"6 yerli sporcumuz ile sezona başladık. Eylül’ün ilk haftalarında da 4 yabancı oyuncumuz gelecek. 12 kişilik kadromuzla sezona başlayacağız. Umarım iyi bir sezon geçiririz. Bu sezon, geçen senelere oranla çok daha düşük bütçe ile mücadele edeceğiz. Takımı genç ve hedefleri olan sporculardan oluşturduk. Ekibimden umutluyum. Beklenenden daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Eğer Euro Cup’ta bir şeyler yapmak istiyorsak takviye yapmamız gerekecek. Sezona evimizde Bornova Becker lig maçıyla başlayacağız. Onlar da ligin yeni takımlarından, ama, iyi transferler yaptılar. Geçen senelerde daha çok yabancı olduğu için onlara endeksli kalıyorduk. Ama, bu sene kural değişti. Sahadaki yabancı sayısı azaldı. O nedenle bu sezon sporculara verilenlerin karşılığının bu sezon daha iyi alınacağını düşünüyorum. Her zamanki gibi zor bir sezon olacak. Euro Cup’ta da iyi bir kura çektiğimizi düşünüyorum. Ligde ve Avrupa’da nereye kadar gidebiliriz onun cevabını şimdi veremiyorum. Hep birlikte göreceğiz. Bakıldığında en fazla seyirci ortalaması bizim. Bu sene de taraftarımızı maçlarımıza bekliyoruz. Eminim ki bu takımdan yeni kahramanlar çıkartacaklardır.”

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİLER

AGÜ Sporlu sporcular, Memorial Kayseri Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolüne Nilay Kartaltepe, Dila Aşkın, Gizem Sezer, Melis Gülcan, İlknur Yıldızhan, Janset Büşra Sayın, Halime Vural ve Cansu Çolak ile teknik ekip katıldı. Sporcuların kardiyoloji, kulak burun boğaz, dahiliye, ortopedi, EKG, efor ve kan tahlilleri yapıldı.

DOĞUM GÜNÜ KUTLADILAR

Sezonun ilk antrenmanını gerçekleştiren AGÜ Spor’da doğum tarihleri sezon açılışına denk gelen 30 yaşındaki Dila Aşkın ile yardımcı antrenör Birol Taşçı için pasta kesildi. Kadir Has Kongre ve Spor Salonu’nda gerçekleştirilen antrenmandan sonraı Dila Aşkın ile Birol Taşçı, tebrikleri kabul etti.

Editör: Haber Merkezi