FIBA Euro lig Kadınlar Basketbol Kupası’nda B Grubu’nda Abdullah Gül Üniversitesi, Kadir Has Spor Salonu’nda Energa Torun’u konuk etti. AGÜ Spor, Polonya temsilcisi Energa Torun’u 96-76 mağlup etti.

AGÜ Spor, karşılaşmaya yeni transferleri Lindsay, Mazic ile Wright, Sanders ve Gabriela 5’lisi ile çıktı. Maça etkili başlayan AGÜ Spor, Lindsay ve Gabriela’nın rakibi karşısında baskı kurdu. Polonya ekibi Energa Torun ise Reid ve Rebecca ile potada etkili oldu. Çekişmeli geçen periyot, 28-24 sonlandı. İkinci periyotta baskısını artıran AGÜ Spor’da Lindsay yıldızlaştı. Peşpeşe bulduğu sayılarla takımını sırtlayan Lindsay’a Wright da yardımcı oldu. AGÜ Spor, ikinci periyodu 58-45 önde tamamladı.

Üçüncü periyotta farkı açan AGÜ Spor, son periyotta da rakibine fırsat vermedi. Energa Torun, Reid’in üç sayılık basketleriyle sayı bulsa da farkı kapatamadı. AGÜ Spor, Wright ve Mazic’in sayılarıyla karşılaşmayı 96-76’lık galibiyetle tamamladı. Karşılaşmada AGÜ Spor’dan Lindsay 22 sayıyla en skorer oyuncu oldu.
Editör: Haber Merkezi