HAKEMLER: Fabiana Martinescu, Maka Kupatadze, Maja Vukanovic

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ: Styliani 10, Aleksandra 3, Wright 24, Sanders 17, Gabriela 12, Ivana 2, Laura 5, Cansu 2

BERETTA FAMILA: Katalin 4, Anderson 13, Raffaella 8, Iva 10, Macchi 11, Gatti 3, Giorgia 19, Speafico 3, Cecilia 2, Ress 9

1. PERİYOT: 15-15

İLK YARI: 29-36 (Beretta Famila lehine)

3. PERİYOT: 47-54

MAÇ SONU: 75-82

FIBA Eurolig Kadınlar Basketbol Kupası’nda B Grubu’nun 5’inci karşılaşmasında Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Kadir Has Spor Salonu’nda İtalya ekibi Beretta Famila’yı konuk etti. Karşılaşmayı Beretta Famila, 75-82 skorla kazandı.

AGÜ Spor, karşılaşmaya Styliani, Aleksandra, Wright, Sanders, Gabriela 5’lisi ile çıktı. İtalya temsilcisi karşısında Sanders ile etkili olmaya çalışan AGÜ Spor, Beretta Famila’nın ilk dakikalardaki ataklarına karşı koyamadı. Periyodun sonlarında AGÜ Spor, 15-15 eşitliği yakaladı. İkinci periyotta, Sanders ve Wright, İtalya temsilcisinin açtığı farkı kapatmaya çalıştı, ancak Beretta Famila Giorgia ile farkı açtı. Macchi, Raffaella ve Ress ile AGÜ Spor potasında sayı bulan konuk ekip, ilk yarıyı 29-36 önde kapattı. Üçüncü periyotta, Beretta Famila oyuncusu Giorgia ile AGÜ Spor oyuncusu Sanders, takımlarına üst üste sayılar kazandırdı. AGÜ Spor, Sanders ile Gabriela’nın bu periyotta attığı sayılara karşın, son periyoda da geride girdi: 47-54. Dördüncü periyotta ataklarını sürdüren Beretta Famila Anderson’un 3 sayılık basketleriyle Kayseri’den 75-82 galip ayrıldı. Karşılaşmanın en skorer ismi 24 sayıyla AGÜ Sporlu Wright oldu.

BEDENSEL ENGELLİLERİN BELEDİYE BAŞKANLARIYLA GÖSTERİ MAÇI

AGÜ Spor ile Beretta Famila karşılaşmasının devre arasında, Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle Melikgazi Bedensel Engelliler Basketbol takımı ile Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ile Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Kalkan’dan oluşan tekerlekli sandalye basketbol takımı gösteri maçı yaptı. Eski Milli Hakemler Oktay Ensari ile Baydar'ın yönettiği karşılaşmayı, Melikgazi Bedensel Engelliler Basketbol takımı 4-0 kazandı. 

Editör: Haber Merkezi